Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

03 Септември 07, 11:38 / Автор: madridd
Ботев и Локо Сф не успяха да се победят
Ботев и Локомотив София завършиха 2:2 в оспорван, но не много качествен мач от четвърти кръг в А група.

 

Домакините първи се добраха до гола с попадение на Георги Христов в 7-ата минута. Саидходжа отправи силен удар, който бе избит с мъка от титуляра днес за "железничарите" Галев. Отляво обаче се появи Христов, който от малък ъгъл вкара кълбото в мрежата.

В следващите минути столичани владееха по-често инициативата, но не застрашиха сериозно вратата на Арсов.

Сериозен скандал избухна в 44-ата минута, когато Балдовалиев от гостите стреля с глава, топката се удари в гредата, Арсов я изби, но реферът Христо Ристосков, отсъди гол след кратък разговор с помощника си.

Футболистите на Ботев и публиката бурно протестираха. На терена се хвърлиха и бутилки, насочени към съдийската бригада. Към централната трибуна представителите на Локомотив София бяха освирквани и заплашвани от феновете. Все пак полувремето се доигра спокойно.

През втората част отново домакините първи вкараха гол. Негов автор стана Величко Величков в 66-ата минута с глава. 8 минути по-късно Марчо Дафчев изравни, като домакините имаха претенции, че е бил в засада.

В самия край на мача Саидходжа от Ботев на два пъти пропусна да донесе победата на своя отбор. Вбесен президентът на Ботев Димитър Христолов заяви, че съдията е вкарал първия гол за Локомотив София и явно защитава нечии интереси. Очаква се домакините да подадат жалба срещу него.

След мача

"Не съм доволен от резултата, съжалявам, че не успяхме да победим", заяви старши треньорът на Ботев Светослав Гърков. Той добави, че е доволен от изявите на неговите футболисти, които са показали добра игра срещу силен
съперник. Колкото до съдийството Светослав Гърков добави, че не може да коментира дали първият гол на Локомотив София е бил редовен, тъй като трябва да гледа видеозаписа от мача. Той само добави, че явно българските съдии толкова си могат.

Стефан Грозданов, старши треньор на Локомотив София: "Стана много интересен и хубав мач за българските стандарти. Имах притеснения дали футболистите ми ще се възстановят от тежките мачове, които играха досега, но съм им благодарен, че го сториха. През първото полувреме владеехме повече инициативата, но не успяхме да решим мача. Не мога да коментирам съдийството и първия наш гол, тъй като моите играчи твърдят, че топката е
минала гол-линията преди Арсов да я избие. Все един от отборите ще бъде ощетен при това съдийско решение".

Лилчо Арсов, вратар на Ботев: "Искам да задам един риторичен въпрос - как съдиите трябва да реагират когато има гол. Главният съдия Христо Ристосков след като изби топката каза играй, след това обаче се погледна със своя помощник Петър Стойчевски, който не беше посочил, че има гол. Какво правиха двамата не разбрах, но решиха да зачетат гол за Локомотив София. Не знам какво да коментирам повече. Иначе стана много интересен мач, добър за българските стандарти. Смятам, че и вторият гол на Локомотив София беше съмнителен, тъй като имаше играч в пасивна засада, който влияеше на играта".


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8662