Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

31 Август 07, 00:09 / Автор: madridd
Рекорд на България! Локо София не загуби осми пореден мач в Европа

Среща-реванш от турнира за Купата на УЕФА, втори квалификационен кръг:

Оцелул Галац - Локомотив София - 0:0
* Локомотив София се класира с общ резултат 3:1 от двата мача

стадион: Оцелул
зрители: 11 000
време: топло, слънчево

съдия: Пауло Коща (Португалия)
жълти картони:
- за Оцелул: Салиф Ного, Рамзес Гадо
- за Локомотив София: Саша Антунович, Марчо Дафчев, Иво Иванов, Георги Марков, Урош Голубович, Зоран Балдовалиев, Калоян Караджинов

състави:
- Оцелул Галац: Валентин Борш, Рамзес Гадо, Салиф Ного (19-Мариан Циря), Живко Желев, Бертран Нгапуну (83-Силвио Илие), Дорин Семегин, Габриел Параскив, Ким Гил Сик, Янош Секей, Тадас Лабукас (61-Едуард Ратников), Габриел Жуля

- Локомотив София: Урош Голубович, Дарко Савич, Георги Марков, Йордан Върбанов, Малин Орачев, Кристиан Добрев, Калоян Караджинов (83-Христо Коилов), Иво Иванов , Марчо Дафчев, Саша Антунович (66-Владимир Джилас), Зоран Балдовалиев (73-Иван Пасков)

 

Локомотив София се класира за първия същински кръг за Купата УЕФА след нулево равенство срещу Оцелул Галац. Това е осми пореден мач, в който "железничарите" излизат от терена непобедени в европейските клубни турнири. По този начин момчетата на Стефан Грозданов поставиха нов национален рекорд за най-дълга серия без поражение в международни мачове. Предишното най-добро постижение (7 мача) беше на Левски.

Мачът на препълнения стадион "Оцелул" предложи много битка и голови положения, като след неговия край триумфираха българите.

Двубоят започна неочаквано с натиск на Локомотив (София). Още във 2-та минута Саша Антунович свали топката на Калоян Караджинов пред дъгата на наказателното поле, но халфът отправи слаб и неточен удар. Ситуацията се повтори в 6-та минута, този път Зоран Балдовалиев намери с отличен пас в наказателното поле Марчо Дафчев, който без подготовка стреля високо над напречната греда.

В тези минути играта на домакините не вървеше, треньорът им Петре Григораш подскачаше по тъча и не спираше да вика по своите.

В 14-ата минута Саша Антунович счупи кръста на Салиф Ного и бе фаулиран от тъмнокожия бранител на домакините. За деянието си Ного получи жълт картон, който след като направи още един фаул, бе светкавично заменен от треньора Григораш, за да не бъде изгонен.

Първият си точен удар към вратата на Локомотив (София), румънците отправиха чак в 23-ата минута на мача, когато Урош Голубович с вещина изби силен шут от 20 метра на най-активния в състава на домакините Янош Секей.

Между 28-ата и 33-ата минута Голубович на два пъти пострада след сблъсъци с мощния таран на домакините Габриел Жуля и се наложи да продължи мача с превръзка на лявото бедро.

До края на полувремето Оцелул пренесе играта изцяло в полето на Локомотив (София) и разбъркавнията пред вратата на българите се заредиха едно след друго. Първо литовецът Тадас Лабукас едва не счупи напречната греда на Голубович с удар от въздуха в 36-ата минута. Малко по-късно сръбският страж на "червено-черните" спаси страхотен удар на Дорин Семегин от фаул.

До края на полувремето българите стигнаха до още една голова опасност - в 45-ата минута Марчо Дафчев стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на румънците Валентин Борш изби топката в ъглов удар. В даденото от съдията Пауло Коща петминутно продължение на първата част, футболистите на Оцелул стигнаха до най-чистото си положение - Саша Антунович загуби една топка в средата на терена, тя стигна до Жуля, който с отличен пас изведе Фекей очи в очи с Голубович, но с невероятна намеса вратарят на Локомотив (София) спаси удара на етническия унгарец.

Второто полувреме започна със силен натиск на домакините. В 48-та минута Фекей прати топката в мрежата на Голубович след центриране от фаул, но голът не беше зачетен от съдията Коща, който нареди повторно изпълнение на свободния удар. В следващите минута половината отбор на Локомотив (София) получи жълти картони - Иво Иванов и Калоян Караджинов за нарушения, а Урош Голубович и Георги Марков за бавене на топката, както и Зоран Балдовалиев за симулация за дузпа.

В 68-ата минута Голубович спаси чист гол след удар отблизо на Жуля, а и страничният съдия беше вдигнал флага за засада. В 71-ата минута Локомотив (София) стигна до невероятно положение за гол - при една от контраатаките на българите резервата Владимир Джилас изведе отляво Зоран Балдовалиев, но силният удар на македонския национал беше спасен от вратаря Борш. Стражът на домакините се намеси отново в 80-ата и 86-ата минути, когато последователно спаси удари на Марчо Дафчев от фаул и на излезлия сам срещу него Джилас. Играчите на Оцелул отговориха с невероятни пропуски на Жуля и Секей, стреляли над гредата от непосредствена близост.

Пропускът на мача беше дело на отбора на Локомотив (София). В 88-та минута Иво Иванов беше изведен сам срещу вратаря на Оцелул малко след централната линия на терена, пробяга около 40 метра сам срещу вратаря Борц, но в решителния момент нервите на младия халф не издължаха и той стреля неточно над напречната греда.

До края със сигурни действия в защита, футболистите на Локомотив отчаяха домакините, като в края можеха дори да си тръгнат с победата, но Владимир Джилас съсипа няколко отлични контраатаки на българите.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.3335