Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

13 Август 07, 12:12
Локомотив София започна с победа, градушка прекъсна мача
Локомотив София започна с победа, градушка прекъсна мача
11.08.2007
Спорт НетИнфо
Футбол България
Снимка: БГНЕС

Първенство на България, среща от 1-ия кръг:

Локомотив София - Локомотив Пловдив 2:1 /1:0/ Голмайстори: 1:0 Саша Антунович 9, 2:0 Марчо Дафчев 49-дузпа, 2:1 Зоран Златковски (90+3)

Стадион: Локомотив
Зрители: 5000

Главен съдия: Кольо Данев (Варна)
Време: хладно, дъждовно

Жълти картони: Ангел Йошев, Дани Кики, Явор Въндев (Локомотив Пловдив), Калоян Караджинов, Малин Орачев, Иво Иванов, Димо Атанасов (Локомотив София)

Локомотив София: Урош Гулобович, Марчо Давчев, Диан Дончев, Христо Коилов (64-Христо Златински), Димо Атанасов Калоян Караджинов (55-Иво Иванов), Дарко Савич, Малин Орачев, Георги Марков, Зоран Балдовалиев, Саша Антунович (85-Владимир Джилас)

Локомотив Пловдив: Стоян Ставрев, Александър Бранеков, Йордан Милиев, Иван Иванов, Ангел Йошев, Красимир Димитров, Румен Горанов, Илами Халими (51-Зоран Златковски), Дани Кики (68-Радослав Анев), Даксон де Силва (75-Гюрсел Вели), Явор Въндев.

коментирай във форума: България
Бронзовият медалист oт последния шампионат Локомотив София стартира с минимална победа новото първенство, след като в среща от първия кръг надигра гостуващия си съименник от Пловдив с 2:1.

 

Първият гол в мача бе дело на тарана на домакините Саша Антунович в 9 мин. За 2:0 се разписа Марчо Дафчев от дузпа в началото на
второто полувреме.

Първата част предложи динамичен и открит футбол, заслуга за което имаше и отборът на гостите, който нито за миг не се затвори в защита. Домакините стигнаха първи до чиста голова възможност, когато 9-ата минута бранителят на пловдивчани ангел Йошев сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Марчо Давчев, който от ляво центрира, Димо Атанасов се размина с кълбото, но то попадне в непокрития Антунович, който очи в очи с вратаря Ставрев не сгреши - 1:0.

До края на полувремето и двата отбора имаха положения за гол, които обаче не бяха реализирани, за домакините с пропуски се отличиха
маневреният Зоран Балдовалиев, дефанзивният халф Калоян Караджиов и най-добрият играч на терена Марчо Дафчев. За гостите с пропуски се отличиха Даксон де Силва и Ангел Йошев.

В 20 мин. в знак на проест срещу продажбата на Локомотив Пловдив на турския бизнесмен Левент Назифоглу, част от агитката на "смърфовете" напусна демонстративно стадиона, като предварително опъна трансперант с надпис "Ние бяхме дотук".

Домакините решиха мача още в началото на втората част, след като Марчо Дафчев реализира хладнокръвно дузпа в 49-ата минута. До нея се стигна след центриране от дясно на Малин Орачев и изблъскване във въздуха на Зоран Балдовалиев от страна на Александър Бранеков. Това даде основание на съдията да отсъди най-тежкото наказание във футбола.

До края на мача гостите бяха по-активни, но с пропуски се отличиха Явор Въндев, Красимир Димитров и резервата Зоран Златковски. Особено фрапантен беше пропускът на Златковски в 72-ата минута - македонецът беше изведен очи в очи с Голубович от Въндев, но стреля над вратата. В края на мача над Надежда се изсипа проливен дъжд, който премина в градушка. В самия край съдията Кольо Данев прекъсна срещата за 4 минути, докато времето стане подходящо за игра.

След подновяването на играта отборът на Локомотив (Сф) пропусна да направи победата си класическа. Резервата Владимир Джилас тресна напречната греда от близо. Все пак настойчивостта на гостите беше възнаградена в допълнителното време. Зоран Златковски завърши контраатака в 90+3-ата минута.

След края на мача служители на МВР се опитаха да арестуват един от феновете на Локо София. Според тях той беше запалил димката, която опуши сектор "В" в края на двубоя. Фенът обаче се оказа в отлична спортна форма и направи за резил преследващите го полицаи. Той пробяга целия терен, прескочи една от оградите на стадион "Локомотив" и обра овациите на двете агитки.

Проблемите на феновете на "желизначрите" с полицията не са новост. Преди време служители на 2-ро РПУ София заплашиха, че дори и клечка кибрит да бъде запалена на стадиона ще има арестувани.

След мача:

Стефан Грозданов, старши треньор на Локомотив София: Днес пропуснахме много положения. За да успеем в Европа, трябва да отсраним тази наша слабост. Като цяло съм доволен от спечелените три точки от нови шампионат и имам съвсем малки забележки към играта на отбора във фаза защита.

Николай Гигов, президент на Локо София: Не видях от отбора играта, която искам да виждам. Все пак нормално е, винаги тръгваме трудно впървенството. От тук насетне мислим само за предстоящия мач с румънския Оцелул, в евротурнирите обаче трябва да покажем истинското си лице.

Марчо Дафчев, футболист на Локо София: В отбора цари отлична атмосфера, очакваме с нетърпение мачовете от турнира за УЕФА с Оцелул. Не се притесняваме от нищо, защото футбол с притеснение не се играе

Иван Маринов, старши треньор на Локомотив Пловдив: Играхме много добър футбол, но загубихме мача, защото не можахме да реализираме чистите си голови положения.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8461