Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

13 Юни 07, 18:07 / Автор: madridd
Генков - кошмарът за малките отбори

Цветан Генков

Цецо като Бербо, не вкара на Левски

Всички футболни запалянковци отдавна са наясно с приказната история за Цветан Генков, момчето от Мездра, което сменя леката атлетика с футбол. Това момче обаче успя за три години в професионалният футбол да се утвърди като един от най-добрите нападатели у нас. Отърси се от кошмара на проваления трансфер в Ливорно и вече е част от руския Динамо (Москва).

Нападателят остави у нас до името си сметка от 49 гола, което прави средно по 17 попадения на година, само в "А" група. В последната година той успя да извоюва и голмайсторският приз, след като наниза 27 попадения в 30 мача. Макар да бе обвиняван понякога, че не вкарва решителни голове има цели 4 срещу ЦСКА, като едно от попадения през есента на 2006 г., донесе равенство (1:1) на стадиона в квартал "Надежда".

Бързоногият нападател обаче се превърна в истински кошмар за малките отбори. Когато Локомотив играеше с тим намиращ се под шесто място в класирането, феновете на хазарта спокойно можеха да заложат за попадение на Цецо. През трите си години в Локо вкара най-много попадения на отборите, които впоследствие изпаднаха от елита. През първата си година в "А" група се разписа най-много пъти срещу Спартак (Вн), като "соколите" отидоха в "Б" група. Голмайсторът повтори изпълнението си и на следващата година, когато имаше най-много попадения (3) срещу изпадналия по-късно Пирин. В последния сезон обаче стана рекордьор, след като записа 6 гола срещу Черноморец в една среща (има още 2 в другия мач).

Това бе и най-силното му индивидуално постижение през сезона. Преди Генков Крум Бибишков (Литекс) и Тодор Колев (Славия) бяха вкарали по 5 гола на цирка на Дражев. Единственият отбор, на който Цецо не успя да вкара, бе Левски. По това доста си прилича със звездата на националния ни отбор Димитър Бербатов, който с червената фланелка така и не порази вратата на вечния съперник. Бербатов излезе млад в чужбина, Генков тръгна по неговите стъпки. Ако това е основната прилика между двамата, дано тя помогне на новата надеждата на Динамо да последва и пътя му към големия футбол.

КОИ ОТБОРИ НАКАЗА ГЕНКОВ В БЪЛГАРИЯ

Черноморец 8
Берое 7
ЦСКА 4
Спартак (Вн) 4
Локо (Пд) 4
Родопа 4
Пирин 3
Беласица 3
Вихрен 3
Черно море 3
Марек 2
Видима 1
Несебър 1
Ботев 1
Славия 1
Общо: 49 гола
Автоголове 1
(в полза на Славия)


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4719