Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

14 Май 07, 16:07
Късен гол на Генков остави Локомотив Сф в битката за титлата
Късен гол на Цветан Генков донесе победата с 2:1 на Локомотив София в дербито на 26-ти кръг на А група срещу Славия. Двубоят се игра пред 1 500 зрители на стадиона на "железничарите" в квартал Надежда.

В 14 минута топката достигна малко случайно до Малин Орачев след добро центриране на Димо Атанасов отляво. Капитанът на "железничарите" овладя кълбото след като Цветан Генков и Йордан Петков се разминаха с него и от два метра, малко по диагонал, разстреля Емил Петров за 1:0.

Осем минути след гола Илия Илиев от Спавия отправи страховит удар, спасен ефектно с една ръка от стража на Локомотив Урош Голубович.

До края на полувремето се запомниха само два неточни удара на Марчо Дафчев от Локомотив и един на голмайстора на "белите" Тодор Колев.

 

Втората част започна с фрапантен пропуск на Димо Атанасов, който от няколко метра нацели гърба Цветан Генков и така пропусна да удвои преднината на домакините.

След това настъпиха силни минути за Славия, които можеха да изравнят след добри положения на Тодор Колев и Илия Илиев. "Червено-черните" пък отговориха с един силен удар в 60-та минута на Георги Марков.

Тодор Колев попадна в прегръдките на съотборниците си от Славия в 63 минута, когато се възползва от грешка на Марков и необезпокояван разстреля Голубович за 1:1. Три минути след това обаче той и съотборниците му останаха с човек по-малко на терена, след като капитанът Асен Караславов получи червен картон за фаулиране на откъсващия се сам срещу Петров Цветан Генков.

Урош Голубович окончателно се превърна в герой за своите в 80-та минута, когато се намеси отлично след индивидуален пробив на Саша Симонович и отби в корнер коварно отправената топка.

"Железничарите" все пак взеха своето с гол в 88 минута на мача, когато след пробив отляво Марчо Дафчев пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен от Цветан Генков за 2:1.

След мача

Стефан Грозданов, треньор на Локомотив: Стана истинско дерби. И двата тима търсеха победата и в мача имаше много положения. Победата ни осигури на 100 процента европейска квота. Някои медии написаха неверни неща за отбора. Не е възможно сърбите в тима да играят умишлено слабо срещу ЦСКА - та нали аз съм ги довел в отбора.

Альоша Андонов, треньор на Славия: Загубихме само от първите чeтири отбора в класирането през сезона. Явно обаче не е лоша практиката да се викат съдии от чужбина... Още през първото полувреме ни спряха голова атака, заради лежащ футболист на Локомотив. Вече другите неща през второто полувреме - изгонването на Караславов и поведението на
Антунович, няма какво да ги коментирам.

Николай Гигов, президент на Локомотив: Някои писаници са абсолютни глупости. Просто някои от момчетата изиграха най-слабия си мач с ЦСКА. Днес трябваше да решим нещата много по-рано. Все пак съм доволен от трите точки, защото този мач е жизнено важен. Ще викна чужди съдии за мача с Левски.

Йордан Петков, Славия: Асен Караславов не трябваше да бъде изгонен, защото не беше последен в защитата. Бях на една линия с него и с Генков, защото ги настигнах.

Георги Мечечиев, Славия: Имаше засада при победния гол на Локомотив.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8818