Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

14 Май 07, 16:04
ЦСКА ще съди Калоян Караджинов
Скандал на расистка основа избухна вчера в българския футбол, когато Калоян Караджинов от Локо Сф нарече "румънски циганин" футболиста на ЦСКА Еуген Трика. Скандалното изказване бившият зидар направи след загубата на "железничарите" с 1:4 от ЦСКА на ст. "Българска армия". Днес стана ясно, че "червената" управа е започнала да събира необходимите документи, за да заведе дело срещу Караджинов.

"Той ме псуваше и аз го псувах. Заканваше ми се... румънски циганин какво да прави...", бяха думите на халфа на червено-черните пред камерите на Канал 3 вчера.

Според шефовете на ЦСКА става дума за "расизъм" и тe са убедени, че в УЕФА няма да оставят без последствия скандала. От няколко години борбата срещу расизма е приоритетна тема за Европейската футболна централа. Паралелно с това от ЦСКА ще заведат жалба и в БФС. Само преди няколко дни за далеч по-меко изказване стражът Ивайло Петров получи наказание от един мач и солена парична глоба.

Самият Еуген Трика е дал съгласието си за започване на юридическите процедури.

Румънецът е бил склонен да прости за думите на Караджинов, "изстреляни" в явно състояние на афект, но днес бившият играч на Миньор Бобов Дол стигна още по-далеч. Пред Дарик Радио той уточни, че Трика не е "циганин", а "ром", а освен това го нарече "пухльо" - комбинация между "мухльо" и "п***о".

"Не мога да коментирам желанието на ЦСКА да ме съди за репликите към Еуген Трика, това си е тяхно право", бе коментарът на Караджинов, след като научи за решението в щаба на "армейците".

"По принцип Караджинов гори в играта, но е хубаво да запалва съотборниците си със своя хъс именно на терена, а не след мача да прави безумни изказвания в интервюта. Казвал съм му го и на него много пъти. Във всички случаи обаче той ще бъде глобен за проявата си", коментира пред Дарик изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9617