Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

Вземи в gLOG
22 Април 07, 11:35
Локо (Сф) отново се изравни с Левски на върха

Локомотив (София) отново се изравни на върха в класирането на “А” Група с лидера Левски, след като “червено-черните” победиха Рилски спортист с 2:0 в първия мач от 24-ия кръг . Левски обаче е с мач по-малко, като утре “сините” приемат Беласица на стадион “Георги Аспарухов”. Наставникът на “железничарите” Стефан Грозданов имаше известни проблеми преди началото на срещата, като не можеше да разчита на наказаните Георги Марков и Христо Коилов.

Двубоят започна двуостро, като първата опасна ситуация бе пред вратата на домакините. Още в 1-ата минута Виденов от Рилецо изскочи сам срещу Голубович, но стражът успя да го изпревари и да улови топката. Локомотив застраши вратата на гостите за първи път в 8-ата минута, когато Караджинов стреля с глава, но бранител на гостите успя да изчисти от голлинията. Секунди след това реферът Станислав Ставров даде сигнал за нарушение в нападание на “железничарите”.

В 14-ата минута Марчо Дафчев центрира от над 35 метра към точката на дузпата и Владимир Джилас се оказа най-съобразителен, като успя да изпревари вратаря Михайлов и да открие резултата – 1:0 за Локомотив. Две минути по-късно Голубович не действа съсредоточено, но защитниците успяха да му помогнат и да предотвратят опасността. В 29-ата минута Марчо Дафчев бе близо до втори гол за Локо (Сф), но вратарят Михайлов спаси удара. До края на първата част не се стигна до нови опасности, като двата отбора действаха припряно в атаките си.

Веднага след подновяването на играта Дафчев бе близо до попадение, но изстрелът му профуча над гредата. В 54-ата минута Иван Павлов шутира и след неумелата намеса на Михайлов, Генков намери Димо Атанасов, който без проблеми покачи на 2:0. Четири минути по-късно Джилас шутира опасно от близко разстояние, но този път стражът на скиорите следеше ситуацията и реагира подобаващо.

До края мачът се доиграваше като най-чистото положение се откри пред Джилас, 15 минути преди последния съдийски сигнал, когато сърбинът се оказа в чиста позиция, но стреля неточно.

Така Локомотив постигна своята 10-а поредна победа в “А” група, като момчетата на Стефан Грозданов продължават да се единственият реален конкурент на шампиона Левски.

Локомотив (София) – Рилски спортист 2:0
1:0
Джилас (14)
2:0 Атанасов (54)

Локомотив (Сф): Голубович, Дафчев (71 – Пасков), Д. Дончев, Павлов, Д. Атанасов, Караджинов (88 – Иво Иванов), Савич, Джилас (79 – Рангелов), Ст.Дончев, Генков, Върбанов

Рилски спортист: Михайлов, Пътников (46 – Иванов), Радуканов, Стефанов, Щърков, Д. Маринов, Карагеоргиев, Киров (56 – Захариев), Фидел, Пл. Крумов, Виденов (73 – Колев)

Жълти картони: Д. Дончев за Локомотив, Маринов за Рилски спортист
Съдия: Станислав Ставров
Стадион: “Локомотив” – 1000 зрители


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4141