Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

19 Април 07, 14:29
Христо Коилов: "Докоснали сме титлата, но кога ще я хванем..."
Халфът на Локо (Сф) Христо Коилов спечели анкетата за футболист на 22-рия кръг на "А" група с 17 от общо 21 гласа. Ето какво сподели 37-годишният халф на столичните "железничари" минути след като получи статуетката:

- Христо, защо, когато разбра, че си футболист номер едно на кръга, си помисли, че е шега?

- Бях изключително учуден, защото рядко вратар или друг футболист, който не е голмайстор, взема този приз. Затова и когато ми се обадиха, попитах дали това не е закъсняла първоаприлска шега.

- След двубоя с Литекс, който спечелихте с 1:0, имате ли усещането, че докоснахте титлата с една ръка?

- Политиката в клуба е такава, че се говори за нещата, които вече са постигнати, а не за тези, които предстоят. Ние играем мач за мач и има още много срещи, които трябва да изиграем, за да се говори за това. Иначе е много различно да докоснеш титлата с една ръка, отколкото с две. С една може и да сме я докоснали, но кога ще я хванем с две, не се знае. Що се отнася до атмосферата в тима, има самочувствие и скрито мечтаем да я спечелим.

- Как отпразнувахте победата?

- Всеки в отбора има опит и знае своята отговорност. Предполагам, че повечето са я отпразнували, но с единствената мисъл, че в сряда ги чака мач срещу Спартак във Варна.

- Там за пореден път този полусезон ще ви свири чуждестранен рефер. По-спокойни ли се чувствате на терена, ако чужденец ръководи срещите на Локо?

- По-спокойни сме за страничните фактори, като публиката например. Поръчали сме чужди съдии, защото натискът върху родните рефери от публиката и медиите е сериозен. А когато дойде чужденец, той не се интересува от това, не се влияе от цветовете на двата отбора. В тази връзка идва спокойствието и за нас, футболистите.

- Има вероятност да бъде забранено да се викат рефери от чужбина. Ще се изостри ли напрежението, ако няма чужди съдии?

- В дадени мачове да. Не сме на ниво като манталитет и при най-малката грешка се търси умисъл. Оттам и не можем да се доверим изцяло на родните рефери. А според мен те са не по-малко способни от чужденците, дори напротив.

- За кого би заложил, че ще вземе титлата?

- На Левски, но нямам нищо против да загубя някой лев и Локо да стане шампион. (Смее се.) Това е идеалният вариант.

- На какво се дължи възраждането на Локомотив?

- Може би на опита и това, че допреди в отбора не бе изградена достатъчно солидна база за постигане на добрите резултати като сега. В последните години се доказа, че не може да се разчита само на млади, в тима трябва да има и опитни играчи. Младите "летят", когато побеждават, но в трудни моменти трябва да има на кого да се опрат.

- В кого от съотборниците си виждаш бъдеща легенда?

- Не само според мен, но и според много хора това е Цветан Генков. За мен той е най-добрият играч в България в момента и дано лятото премине в голям европейски клуб. Но трябва да се поуспокои, видяхте какво направи срещу Литекс. Не само младостта му е виновна, но и напрежението около него.

- Докога продължава футболната младост и с какво ще се занимаваш, след като прекратиш кариерата си?

- С младо сърце футболната и спортната младост въобще могат да продължат и до 50 години. Докато играя, няма да мисля за друго. Има време, докато стана на 50. (Смее се.)


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0782