Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

Вземи в gLOG
22 Март 07, 23:15
Локомотив София продължава да мечтае
Столичният Локомотив победи като гост с 2:1 тима на Беласица и продължава да поддържа интригата на върха в класирането на А група.

Още след първия съдийски сигнал футболистите на Беласица тръгнаха нахъсани към вратата на гостите. Локомотив бе аташирал напред само Антунович и Генков, като отзад бе изградил сериозен защитен вал.

Наставникът на Беласица Горан Шукрия пък заложи на схемата на игра 4-3-3, като напред бразилците Жуниван, Маркиньос и Дубала много добре си взаимодействуваха и създаваха истинска наслада на зрителите с това, което показваха на терена.

Първи опасност създадоха домакините, след като Христо Господинов открадна топката, тя стигна до Жуниван, но кариоката не успя да играе удачно пред наказателното поле на железничарите.

Последваха два сериозни удара на Маркиньос, който в 7-ма минута със страхотен шут от около 30 метра изпрати топката на сантиметри над вратата на Голубович.

В 17 минута от фаул от около 40 метра Маркиньос стреля директно, защитата и вратарят на гостите явно очакваха центриране и топката се спря в мрежата на Голубович за 1:0.

В 22 минута след центриране от 30 метра пред наказателното поле на домакините Генков с глава изпрати топката в обратния ляв ъгъл на Бахтерлиев, който само изгледа как коженото кълбо влиза в мрежата зад него за 1:1.

От този момент нататък господари на терена бяха изцяло домакините. В 24 минута Дубала тръгна с топката от дълбочина, преодоля двама от защитата на Локомотив, но Марков се изпречи и не му позволи да стреля. В 37 минута Христо Господинов тръгна по левия фланг с топката, но не успя да центрира към свободните Дубала и Жуниван, намиращи се в наказателното поле на столичани.

До края на полувремето се запомниха ударите на Маркиньос, който в 40 минута изпрати топката отново на сантиметри над напречната греда над Голубович, а в 43 минута стреля силно и ниско по тревата, но топката излезе в аут.

След почивката отново по-активният отбор на терена бе този на домакините. В 52-ра минута Христо Господинов нанесе силен удар от 25-26 метра, но Голубович прояви невероятен рефлекс и изби. В следващата минута след центриране отляво Наков насочи топката с глава към опразнената врата, но там Орачев от голлинията изби топката и предотврати попадение в тяхната врата.

В 59-та минута след центриране от фаул Христо Господинов насочи топката в наказателното поле на гостите, Димитър Наков нанесе удар с глава, но спечели само корнер. Най-сетне реферът показа жълт картон на Цветан Генков, който често апострофираше арбитъра до момента.

В 81-ва минута стана нещо неочаквано на терена. Личков изпусна Генков, централният нападател на гостите подаде зад защитата на Караджинов и той от 2 метра простреля Бахтерлиев за 1:2.

До края на срещата включително и четири минутното продължение футболистите на Беласица свиха обръча пред столичани но ударите на Дубала бяха избити от защитата и вратаря на гостите. Много лошо впечатление направи Генков, който при смяната си отправи обидни реплики към публиката, с което предизвика гнева им на зрителите.

След мача:

Горан Шукрия (ст.треньор на Беласица): Надиграхме изцяло Локомотив София. Несправедлива беше днешната ни загуба, защото нашите футболисти създадоха доста главоболия на гостуващия отбор, но продължаваме да изпускаме наивно създадените си голови положения пред противниковата врата. Беласица не заслужаваше да загуби този двубой защото показа добра игра. Това го видяха всички на стадион Цар Самуил. Въпреки загубата съм доволен от играта на момчетата и, ако продължаваме да играем така, ще печелим точки и навън.

Стефан Грозданов (ст.треньор на Локомотив София): Много се радвам че спечелихме този мач на един тежък терен и срещу корав съперник. Поздравявам с играта отбора на Беласица и, ако петричани продължават да играят така, то ще изненадат доста отбори за в бъдеще. Пожелавам им успех от все сърце, защото имат много добри футболисти и игра. Нашите цели са да се класираме на 3 или 4 място, за да можем да играем в турнира за купата на УЕФА.

Костадин Хаджииванов (президент на Беласица): Две голови положения имаха футболистите на Локомотив и отбелязаха два гола. Зрителите трябва да са доволни, че станаха свидетели на един много добър мач включително и от спортно-техническа гледна точка, като съществена е заслугата на Беласица. Нямам претенции към главния съдия, той ръководеше с еднакъв критерий през цялото време. За да има истинско първенство, трябва да има такова съдийство. Загубихме мача защото спортното щастие не бе на наша страна.

Йордан Самоковлийски (досегашен ст.тр.на Пирин Благоевград): И двата отбора се стараеха да играят добър футбол и го направиха. Беласица имаше превес през по-голямата част на срещата и проигра доста голови положения. Локомотив при 3-4 атаки през целия мач успя да отбележи два гола. Според мен мача трябваше да бъде поне равен.

Маркиньос (Беласица): През първата част на срещата играхме по-добре. Тогава трябваше да решим мача в наша полза. След почивката допуснахме много грешки в защита и в нападение. Липсваше ни и достатъчно концентрация на терена. За да се печели, трябва да се играе пълноценно 90 минути на терена.

Иво Тонев изпълнителният директор на Локомотив (София): Австрийският съдия Фриц Щухлик не е виждал такова чудо и в девета дивизия. Убеден съм, че като на нас, лошият терен повлия и на Беласица, в чийто отбор има много добри и технични футболисти. Като цяло стана много мъжки мач, заслуга за което имат и играчите на Беласица и ги поздравявам за това. За разлика от предишния ни мач с Родопа (Смолян) Цветан Генков задоволи ръководството на клуба с приноси си - изравнителен гол и изработване на победния. Ако на стадиона в Петрич е имало съгледвачи на Динамо Букурещ, то те е можело да са гледали някой от футболистите на Беласица, а не Цветан Генков.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4882