Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

16 Март 07, 23:43
Локомотив засили Родопа към Б група
Столичният Локомотив победи с 5:0 Родопа (Смолян) в изтеглен мач от 18 кръг на родното първенство. "Железничарите" не срещнаха проблем като домакин и с голове на Георги Марков (15), Иван Пасков (54), Христо Марков (65) и на два пъти Цветан Генков (78, 87) взеха очакваните три точки. Така момчетата на Стефан Грозданов вече имат актив от 42 точки, с 3 повече от ЦСКА. "Армейците" играят в неделя срещу Литекс в дербито на кръга.

Отборът на Родопа се възползва и в 4-та минута Атанас Лясков бе изведен сам срещу вратаря Голубович, но пропусна. В 11-та минута Даниел Пеев изпрати топката в мрежата на домакините от пряк свободен удар. Съдията Ивайло Петров отмени гола защото не бе дал сигнал за изпълнение и показа жълт картон на капитана на гостите.

Локомотив отговори с пропуск на Цветан Генков и гол - в 15-та минута защитата на Родопа проспа един ъглов удар, топката се удари в главата на Георги Марков и се озова в мрежата на Петров за 1:0. До края на полувремето публиката скучаеше, а в 45-та минута Иван Площаков от състава на гостите поиска дузпа след съприкосновение с Иван Пасков от състава на домакините.

През втората част Локомотив вкара още четири гола, а Родопа мина четири пъти центъра. В 54-а минута защитата на Родопа отново защитата на "увисна" при ъглов удар и друг бранител от състава на домакините Иван Пасков ритна топката в мрежата отблизо за 2:0.

Десет минути по-късно резервата Христо Марков бе изведен зад гърба на защитата на гостите и с лекота вкара трети гол за Локомотив. 12 минути преди края на мача най-сетне се разписа и звездата на Локомотив Цветан Генков, след като засече остро центриране от дясно. В 86-а минута Генков оформи разгрома за Родопа, след като бе изведен очи в очи с вратаря Петров.

След мача

Президентът на Локомотив София Николай Гигов заяви, че въобще не го притеснява какво се говори за предстоящия мач в Петрич от ръководството на Беласица.

"Няма да отговарям на тези лица. Нали видяхте как цели три месеца един провинциален анонимник (Йордан Андреев - б.а.) си направи реклама на наш гръб. Локомотив София е институция. Във вечната ранглиста той е сред четирите най-добри български отбора и някои хора трябва да прочетат това", каза Гигов.

"Днес подходихме аристократично срещу един слаб съперник. Не съм доволен от Генков, въпреки двата му гола, той може много повече", допълни Николай Гигов.

Стефан Грозданов (старши треньор на Локомотив): "Доволен съм само от резултата, имам доста забележки към играта на отбора, особено през първото полувреме. За капак дадохме нови жертви - контузи се Виктор Шпишич, събуди се и старата травма на Иван Пасков. Ако хърватинът не се оправи за мача в Петрич, оставаме без креативни футболисти в средата на терена, тъй като и Марчо Дафчев е контузен".

Саша Антунович (нападател на Локомотив): "Какъв е резултатът? (отговор на питане доволен ли е от играта на отбора). 5:0 ли е? Щом е така, значи че не сме се изложили".

Иван Пасков (защитник на Локомотив): "Коляното ме боли, дано се оправя за мача в сряда".

Старши треньорът на Родопа Войн Войнов изрази недоволство от отменения гол от съдията при загубата от Локомотив София с 0:5.

"Загубихме от един много силен отбор, но не мога да подмина ситуацията в 11-а минута, когато ни отмениха чист гол. Преди три седмици идентична ситуация видяхме на мача от Шампионската лига Лил - Манчестър Юнайтед. Тогава съдията призна гол на Гигс, а сега не призна гола на Пеев", каза Войн Войнов.

Даниел Пеев (капитан на Родопа): "За какво да се жалваме след такъв разгром. Не искам да коментирам".

Емил Петков (защитник на Родопа): "Съдията не е давал никакъв друг сигнал, освен този за фаула. След което отиде да реди стената. След като Пеев вкара топката в мрежата и той отмени гола, като го попитахме "Защо", той каза: Дал съм сигнал да се чака свирка. Вижте довечера по телевизията. Никой от нас не видя такова нещо".


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0728