Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

16 Март 07, 11:49
Локо иска да инвестира в стадиона, ще вика съдии от друга Галактика
Главният акционер в ПФК Локомотив София АД Николай Гигов е готов да налее милиони в реконструкцията на стадиона в столичния квартал Надежда, разкри изпълнителният директор на клуба Иво Тонев, цитиран от БТА.

"Президентът ще извади веднага милион и половина лева в момента, в който се реши въпросът със собствеността на стадиона. Вече проучихме оферти за изграждане на електронно табло, бяхме решили идната седмица да започнем строеж и на изкуствен терен, но отново стопирахме нещата заради неизяснения статут на съоръжението", разкри Тонев.

Намерението на ръководството на "железничарите" е да превърне в модерно съоръжение стадион "Локомотив", на който тимът да приема домакинските си срещи от европейските клубни турнири.

"Смятаме да сложим и осветление, само то ще глътне милион и половина лева. Това ще стане обаче само ако се реши въпросът със собствеността. В настоящия си вид стадионът няма да получи лиценз от УЕФА. За последните 7-8 месеца наляхме 800 хиляди лева за подобрения в нещо, което не е наше. Спираме дотук, за чужда къща - толкова," категоричен бе Тонев. Ръководството на Локомотив София е взело решение да продължи да вика съдии от чужбина за някои свои мачове, за да тушира напрежението и слуховете, че родните арбитри толерират техния отбор, сподели още Иво Тонев.

"Явно ще викаме съдии от друга галактика. В Дупница пак има недоволни от швейцарския съдия Лапериер, въпреки че той реши да не даде дузпа и за нас в идентична ситуация на игра с ръка в наказателното поле на Марек", коментира Тонев.

Становището му бе подкрепено и от вицепрезидентът на БФС и бивш международен съдия Стефан Орманджиев.

"На мачовете в Смолян и Ловеч българските съдии дадоха дузпи за неумишлена игра с ръка. За разлика от тях съдията Жером Лапериер на мача Марек - Локомотив София правилно не даде дузпи в две такива ситуации, което е много показателно", заяви Орманджиев.

От Локомотив София вече са превели в касата на Българския футболен съюз (БФС) парите за съдийска бригада от чужбина, която да ръководи гостуването на столичния тим в Петрич на местния Беласица.

"Преди малко внесох 15 хиляди лева в БФС за рефери от друга страна, нека ръководството на съперника да е спокойно", заяви Тонев.

Двубоят Беласица - Локомотив София е в програмата на 19-ия кръг на първенството в "А" група и ще се играе на 21-ви март от 15.30 часа на стадион Цар Самуил в Петрич.

"Убеден съм, че и ние, и Литекс ще се класираме за европейските клубни турнири. В Локомотив София ще запазим добрия тон и няма да коментираме другите отбори или да се оставим да ни въвлекат в махленски диалози, каквито опити имаше напоследък покрай мача с Марек", допълни Иво Тонев.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6199