Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

05 Март 07, 11:29 / Автор: madridd
Цветан Генков носи победата на Локомотив Сф

 

Локомотив Сф - Вихрен 1:0

голмайстор: 1:0 Цветан Генков (44)

жълти картони: Христо Коилов, Георги Марков (Локомотив Сф), Петър Димитров, Георги Семерджиев, Едисон Оливейра, Виктор Софрониев (Вихрен)

главен съдия: Ахмед Ахмед (Бургас)
помощници: Неделчо Чакъров, Атанас Бозев (Пловдив)

стадион Локомотив- 1 500 зрители

Локомотив (София): Урош Голубович, Виктор Шпишич (90-Христо Марков), Марко Марков, Владимир Джилас (90-иван Пасков), Димо Атанасов, Малин Орачев, Дарко Савич, Йордан Върбанов, Марчо Дафчев, Христо Коилов, Цветан Генков (65-Станислав Руменов)

Вихрен: Георги Шейтанов, Николай Христозов, Танко Дяков, Петър Димитров, Георги Семерджиев, Виктор Софрониев, Руслан Иванов, Марко Марков, Емил Тренков, Станимир Господинов, Едисон Оливейра (68-Марсел Викторине)

Софийският Локомотив спечели минимално с 1:0 като домакин срещу Вихрен Сандански при подновяването на шампионата в А група. Голмайстор за победителите бе Цветан Генков в 45 минута.

Слаби изяви имаха централните защитници на домакините Георги Марков, Йордан Върбанов и Дарко Савич и в първите 5 минути гостите можеха да поведат в резултата, но Петър Димитров и Георги Семерджиев на два пъти пропуснаха изгодни положения.

Тандемът централни нападатели на Локомотив Цветан Генков-Владимир Джилас не беше на нужната висота и повечето опасности идваха след далечни удари и нестандартни разигравания пред вратаря Шейтанов. Добра работа свършиха креативните халфове Виктор Шпишич, Димо Атанасов и Марчо Дафчев.

В 44-ата минута при изсипана топка Генков успя да надскочи вратаря Георги Шейтанов, който при сблъсъка падна и поиска нарушение. Съдията обаче не реагира и на празна врата Генков вкара за 1:0.

Второто полувреме започна вяло и без опасни положения и за двата състава. В 65-ата минута звездата на домакините Цветан Генков напусна играта, след като се обади старата му травма. Гостите пък имаха претенции за нередовно маркирана засада на Петър Димитров, който остана очи в очи срещу вратаря Урош Голубович.

В 87-ата минута Марчо Дафчев удари гредата, а две минути по-късно резервата Станислав Руменов се хвърли за дузпа, но съдията Ахмед Ахмед не реагира.

След мача

Главният акционер във Вихрен Костадин Динев нападна съдията Ахмед Ахмед: "Вкараха ни гол след чист фаул срещу вратаря. Искам да попитам Борислав Михайлов какъв е смисълът да харча пари и да купувам чужденци? Искам да попитам Борислав Александров как така се падна при този жребий да ръководи срещата най-добрият приятел на Локомотив? И накрая искам да попитам министъра на вътрешните работи Румен Петков мога ли да набия съдията???"

Стефан Грозданов, старши треньор на Локомотив:
Цветан Генков беше на прегледи в Германия заради болки в кръста. Той се прибра снощи и днес излезе като титуляр. Благодаря на останалите контузени футболисти, които играха невъзстановени днес. Най-важни са трите точки в мач като този в началото на пролетта. И аз също имам претенции към съдийството- не беше отсъдена една явна засада, от която можеха да ни вкарат и гол.

Филип Филипов, старши треньор на Вихрен:
Доволен съм от моя отбор, но съдийството не желая да коментирам. Такава е моята практика. Нека оставим съдиите да работят на спокойствие.

Георги Шейтанов, вратар на Вихрен:
Имаше абсолютен фаул срещу мен. Хванах топката във въздуха, а Генков ми удари с лакът ръцете и аз я изпуснах. След това самият той си призна, че реферът е могъл да отсъди и нарушение.

Николай Гигов, главен акционер в Локомотив:
Не мисля, че съдията ни е помогнал с нещо. Какви са тия приказки, че ни бил много близък!? Напоследък всички ми станаха приятели. Искам чуждестранен съдия за мача с Марек заради историята с Джилас, знаете че игра при тях. Не искам да се провокира напрежение. Не ме интересува дали са сателит на Литекс, ако ще и на Байерн (Мюнхен) да са сателит, аз си гледам моя отбор.

Иво Тонев, изпълнителен директор на Локомотив:
Не коментирам съдийството, нито пък ще коментирам защо искаме чужд съдия за мача с Марек. Важното е, че днес победихме с толкова здравословни проблеми в отбора. Цели четирима наши титуляри днес излязоха на инжекции.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4247