Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

18 Февруари 07, 00:23
Цветан Генков с два гола срещу Бърно
Локомотив София - Бърно 3:2 (3:1)

голмайстори: 2:0 Цветан Генков 1(дузпа), 32, 3:0 Владимир Джилас 42; 3:1 Зеленка 42(дузпа), 3:2 Вагнер 71 червен картон: Георги Марков 44

Състав на Локомотив София: Урош Голубович; Георги Марков (46 Йордан Върбанов), Дарко Савич, Стефан Дончев, Малин Орачев (кап)(46 Христо Марков); Юлиан Петков, Виктор Шпишич (26 Станислав Руменов), Димо Атанасов (77 Иван Павлов), Христо Коилов (76 Иван Пасков); Цветан Генков (35 Владимир Джилас), Саша Антунович (46 Марчо Дафчев) старши треньор - Стефан Грозданов

Тимът на Локомотив София постигна престижна победа с 3:2 над тима на Бърно, който е шести в първенство на Чехия. С два гола за "железничарите" се отличи Цветан Генков, а още едно добави новопривлеченият сръбски стрелец Владимир Джилас.

"Железничарите" поведоха още в първата минута, когато Цветан Генков откри резултата от дузпа, а веднага след подновяването на играта от центъра Димо Атанасов пропусна да удвои от чиста позиция.

Превъзходството на българския отбор логично доведе до втори гол на Цветан Генков, който не сгреши в 32-та минута - 2:0 за Локомотив София.

Няколко минути по-късно голмайсторът поиска смяна заради болки в коляното и напусна игра. Генков лекуваше до вчера стара травма от участието си с националния тим на България в четиристранния турнир в Кипър преди 10 дни. Влезлият на негово място сръбски нападател Владимир Джилас вкара трети гол за Локомотив София, след като засече центриране от свободен удар в 42-та минута.

Минута по-късно кипърският съдия на двубоя Маринос видя дузпа за отбора на Бърно и изгони за протест Георги Марков, който се присъедини към лагера на Локомотив София едва вчера.

От бялата точка капитанът на чехите Зеленка не сгреши - 3:1. На почивката наставникът на българския отбор Стефан Грозданов с направи три смени - Йордан Върбанов влезе на мястото на изгонения Георги Марков, а наскоро възстановеният от травма Марчо Дафчев и Христо Марков замениха съответно Саша Антунович и Малин Орачев.

През втората част тимът на Локомотив София задържаше умело топката и почти не даде възможност на играчите на Бърно да затруднят Голубович. Все пак в 71-та минута резервата на чехите Вагнер довкара за 3:2 една недобре избита топка от сръбския страж на "железничарите".

Пет минути по-късно Димо Атанасов получи неприятен удар в главата и също напусна принудително играта.

В негово отсъствие играчите на Бърно най-сетне установиха превес в средата на терена, но не успяха да стигнат до трети гол.

Това бе първа победа на Локомотив по време на подготвителния си лагер в Кипър. Досега българите допуснаха една загуба с 1:4 от румънския Клуж в сряда.

Следващата проверка на тима от столичния квартал Надежда е на 20-ти февруари, вторник, с отбора на Краковия, осми в класирането на полската Първа Лига след есенния дял от шампионата.

"Ако бях оставил на терена титулярния състав цял мач, със сигурност щяхме да разгромим съперника. Важно бе да видя в игра резервните играчи за почти всеки пост и съм доволен, че проверих възможностите им", категоричен бе наставникът на Локомотив стефан Грозданов.

"Възобнови се старата травма на Генков от участието му с националния отбор в турнира в Кипър, подобни проблеми има и хърватинът Виктор Шпишич, когото също се наложи да заменя принудително. Утре, когато е почивен ден за момчетата, ще проверим степента на контузиите им на спокойствие", поясни специалистът.

"Ясно е, че на Джилас ще му е нужно още време, за да се впише в колектива и схемата на игра, но като цяло съм много доволен от старанието му до момента", обобщи впечатленията си за новото попълнение в тима Стефан Грозданов.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0943