Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

22 Януари 07, 23:51
Стефан Грозданов: Реферите ни не всяват респект !!!
Стефан Грозданов: Реферите ни не всяват респект

Можем да пуснем Генков в чужбина след година, когато ще е по-скъп, твърди треньорът
Треньорът на Локомотив (Сф) Стефан Грозданов промени доста облика на тима в последно време. През есента "железничарите" участваха в турнира за купата на УЕФА и сега отново са амбицирани да търсят място в класирането, което да им отвори пътя към Европа. В момента "червено-черните" са на подготвителен лагер в Златни пясъци, където намерихме и наставника на тима за интервю за "Топспорт".

- Г-н Грозданов, Локомотив (Сф) е на трето място в класирането, а това е позиция, към която се стреми и Литекс. Ще запазите ли разликата от четири точки?


- Това е нашата цел и надежда, ако искаме да играем отново в Европа, както направихме това през миналата година. Всички в отбора са наясно, че ни чака доста работа, за да се задържим в челото на класирането и така отново да играем в турнира за купата на УЕФА.


- Пролетният дял на шампионата винаги става по-интересен. Како очаквате от срещите?


- Наистина очаквам интересна пролет, защото всички български отбори приключиха евроучастията си и ще съсредоточат вниманието си във вътрешния шампионат. Сблъсъците между водещите отбори ще са доста интригуващи, поне така смятам аз.


- Вие сте от дълго време във футбола. Защо в последно време толкова много се коментира съдийството. С какво се различават арбитрите днес от колегите им преди 10 години, да кажем?


- Мисля, че съдиите не са си изградили добър авторитет пред играчите, треньорите и футболистите. Преди имаше доста добри арбитри, които всяваха респект на терена и бяха доста обективни при отсъжданията си. Сега, за съжаление, не виждам такива. Има и друго. Този неописуем натиск срещу тях след всеки мач. Не е нормално това. Почти няма среща, след която хората от даден отбор да не обвинят рефера за нещо. И в това трябва да се променим.


- Къде остана респектът, ако можем да говорим за такъв?


- Първо той се гради от самите съдии. Това, че нямат нужния респект, си зависи само от тях и си е тяхна грешка. Играчите трупат своето самочувствие с добрите срещи, клубните ръководители с успеха на отбора, а реферите трябва да го правят с точните си отсъждания. Пак ще кажа, че това, арбитрите да не всяват нужния респект, е изцяло продукт на техните действия. Когато покажат неподкупност и обективност, тогава отново ще получат нужното уважение от всички.


- Очаквате ли наистина рокади в Съдийската комисия, за каквито настояват отборите, в това число влиза и Локомотив?


- Да. След като всички отбори са единодушни в това си искане, редно е да има промени.


- В този ред не мисли бихте ли направили паралел между срещите през пролетта на миналата година и тези през есента?


- Не мога точно да коментирам какво е било през пролетта и какво се случи през есента. За мен е важно натискът над реферите да намалее и съдиите да бъдат оставени малко на спокойствие, за да се отърсят от стреса. Те буквално бяха шашардисани в края на сезона.


- Президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов обяви на първата тренировка на тима, че иска отборът да играе пак в УЕФА и че целта оправдава средствата. Как тълкувате тези негови думи?


- Не съм чул тези негови думи. Аз ги тълкувам, че той иска и се надява състезателите да дадат максимума, за да постигнем целите си. Когато един отбор върви, всички са доволни - ръководство, играчи, треньори и фенове.


- Много не се шуми около състава на Локомотив, а нови при вас са само Румен Рангелов и Джилас. Очаквате ли още играчи?


- Да, ще дойдат още футболисти в отбора.


- Ще бъдете ли по-конкретен?


- Очаквам играчи и от България, и от чужбина. Да говоря повече няма смисъл, защото нещата са несигурни.


- Говори се, че в полезрението ви са още Иво Тренчев и Евгени Йорданов?


- Искам Иво Тренчев, защото той винаги е добре дошъл в състава. Иво помогна много на отбора в момента, в който нещата при нас бяха тежки и представянето ни не бе много добро. Не знам с какъв статут е, но, ако е свободен агент и е приключил нещата с китайския си тим, бих го взел.


- Докога има възможност да се появят нови, предвид това, че подготовката на отбора започна.


- Все още чакам играчи, както ви казах. Естествено, че за мен е най-добре, ако мога да разчитам на всички играчи, които искам, още от първата тренировка, но това е почти невъзможно.


- Как гледате на развитието на Цветан Генков и не е ли време да излезе в чужбина. Само офертата от полския Лех за Кристиян Добрев ли бе конкретна...


- Имаше запитвания и към други наши играчи, но най-сериозно бе това от полския Лех към Кристиян Добрев. Към другите футболисти нещата не бяха конкретни. Колкото до Генков, сега още му е рано да излиза в чужбина. Да изкара и следващия сезон на високо ниво и тогава може да се мисли за негов трансфер. Тогава и цената му ще е по-голяма.


- Сагата с Джилас ще се точи още. Президентът на Марек Йордан Андреев обжалва решението на Арбитражната комисия пред Апелативната. Какъв изход да очакваме?


- За мен сага няма. Джилас разтрогна договора си с Марек и това е ясно за всички. Не знам какви претенции има президентът на Марек, но това не е мой проблем. Дори и да се стигне до разглеждане на случая от Апелативната комисия, а май жалба от Марек все още няма, надявам се, че нещата ще останат в този си вариант.


- Имате ли реален интерес към Виктор Списич и Ваня Дзаферович?


- Списич не можа да разтрогне с Берое и нещата засега остават в това положение. Има възможност и да се водят преговори с Берое за него, но това е въпрос, който ще разискваме допълнително. Колкото до Дзаферович,, той не е обект на нашето внимание.


- Говори се, че и Николай Домакинов също ще дойде при вас?


- Не мога да кажа нищо положително и по този въпрос.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1334