Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

15 Ноември 06, 23:20
Берое-Локомотив (София)-2:2!!!
Футболистите на Берое завършиха 2:2 при домакинството си срещу Локомотив (София) пред 3 200 запалянковци на градския стадион в Стара Загора.

Домакините можеха да победят втория във временното класиране на А-футболна група, но направиха доста пропуски пред вратата на Урош Голубович.

Мачът започна с вихрено темпо на старозагорци и до 5-ата минута Берое пропусна две положения. Още при първата си атака, след центриране от ляво на Даниел Митев, Тодор Симов с глава стреля опасно, но Урош Голубович спаси. Малко по-късно Мануел Лопеш нанесе силен удар, който бе избит от вратаря на Локомотив. До почивката гостите нямаха нито едно положение пред Стоян Ставрев.

През втората част още в 47-ата минута Тодор Симов откри резултата, след като се възползва от перфектно центриране на Даниел Митев от дясно на терена. Локомотив едва тогава се стегнаха и само за четири минути обърнаха резултата в своя полза. В 61-ата минута защитникът Стефан Дончев бе най-добре ориентиран в наказателното поле на Берое и отблизо изравни резултата. В 65-ата минута капитанът Кристиян Добрев открадна топката от футболиста на Берое Танев, видя непокрития Генков и нападателят на Локомотив не сгреши за 1:2. В 74-ата минута се стигна до логично равенство, след като Герасим Заков успя да изравни, а той бе влезнал три минути по-рано на терена. Тодор Симов стреля от фаул, топката рекушира, попадна във Ваня Дзаферович, който видя свободния Герасим Заков и нападателят не сгреши.

Преди мача се изигра приятелска среща между ветераните на Стара Загора и Левски. Двубоят, който бе в две полувремена по 35 минути, завърши 0:0, а играчът на Левски Румен Павлов през второто полувреме беше изгонен.

Тази среща беше част от програмата за честванията на 90 години организиран футбол в Града на липите.

След мача шест златни значки бяха раздадени на хора, които са помогнали най-много за развитието на футбола в Стара Загора. Това са кметът на града д-р Евгений Желев, Бончо Мерджанов - бивш ръководител, Антон Попов - бивш шеф на областния съвет към БФС, Недялко Недялков - бивш съдия, Петко Петков - легендарен футболист на Берое, Евгени Янчовски, треньорът, извел Берое до шампионската титла през 1986 г.

Златните значки бяха връчени от шефа на Професионалната футболна лига Валентин Михов, както и от члена на Изпълкома Красимир Георгиев.


Треньорите след мача:

Илиян Илиев, старши-треньор на Берое:
"Не съм доволен от това, че не победихме. През по-голямата част от мача владеехме инициативата, а Локомотив от два удара успя да ни вкара два гола, което говори, че ако така продължават, могат да станат дори шампиони. Доволен съм, че момчетата се раздадоха на терена".

Стефан Грозданов, старши-треньор на Локомотив:
"Стана динамичен и хубав мач за стандартите на "А" група. Берое започна много добре, но постепенно ние изравнихме играта. Доволен съм, че моите футболисти, въпреки проблемите, проявиха характер. Този състав е най-добрият, с който разполагаме в момента. Нашата цел е не непременно да станем шампиони, защото е рано за това. Място в тройката би ни прилягало".


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.022