Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

25 Октомври 06, 22:56 / Автор: Vasil Dimitrov
Локомотив София-ЦСКА-1:1
Столичното дерби на 10-тия кръг завърши без победител, като това е първият равен мач през това първенство както за Локомотив София, така и за ЦСКА. Така Локомотив запазва второто си място във временното класиране на А група с три точки пред ЦСКА, който остава на трето място.

Началото бе за домакините, които още в 6-та минута поведоха в резултата. След изпълнение на тъч капитанът на ЦСКА Валентин Илиев хвана с ръка в наказателното поле Цветан Генков и главният съдия Ангел Бекяров отсъди дузпа. Със силен и точен удар от бялата точка Цветан Генков откри резултата.

Футболистите на ЦСКА постепенно овладяха инициативата и към вратата на Урош Голубович се заредиха атаки. В 40-та минута румънският национал Флорентин Петре центрира точно и неговият сънародник Еуген Трика с удар с глава от около десетина метра изпрати топката неспасяемо в мрежата на Голубович.

През цялото второ полувреме инициативата бе в отбора на ЦСКА, който явно търсеше победата, а домакините с добра игра в защита и в средата на терена разчитаха единствено на контраатаки чрез Цветан Генков.

В самия край на мача гостите можеха да стигнат до крйния успех. В 83-та минута далечен удар на влезлия като резерва Сергей Якирович премина на около метър край десния страничен стълб на Урош Голубович, който не помръдна от мястото си. Mинута по-късно Гийом да Заади пък се размина с топката на няколко метра пред гол-линията на Локомотив .

В последната минута на дербито своя шанс имаше и отборът на Локомотив, но удар от фаул на Марчо Дафчев мина над напречната греда на Ивайло Петров.

В 72-та минута полузащитникът на домакините Калоян Караджинов бе откаран с линейка в института за бърза помощ "Пирогов", след като се контузи при сблъсък с Георги Илиев.


След мача

Стефан Грозданов (Локомотив):
"Имаше голямо напрежение в нашия отбор може би заради писанията по вестниците, че едва ли не ние сме фаворит и претендент за титлата. Вкарахме ранен гол, но някои от играчите ни помислиха, че това ще е достатъчно за победата. Но един мач не свършва в 5-а минута, когато реализирахме дузпата.

След попадението на Генков предоставихме инициативата на ЦСКА и в големи периоди от мача съперникът доминираше. Kaлоян Караджинов е с пукната скула и ще се подложи на операция".

Пламен Марков (ЦСКА):
"За пореден път допуснахме слабости в играта ни. Играхме нападателно, но направихме много пропуски, което се превръща в тенденция. Смених Велизар Димитров защото през седмицата беше на антибиотици и през второто полувреме отпадна физически.

Като цяло смятам, че равенството е справедлив резултат. Hе споделям мнението, че има криза в ЦСКА, не трябва да правим драми от това равенство".

На въпрос чувства ли се спокоен за поста си, Пламен Марков отговори: "А защо трябва да се чувствам неспокоенω"

"Трябва да си направим съответните изводи от този мач, защото така повече не може да продължава", каза капитанът на ЦСКА Валентин Илиев. Въпреки изоставането в класирането националът вярва, че ЦСКА има сили да навакса и да спечели титлата.

"Трудно ще е, но ще се борим докрай. За мен нищо не е свършило и съм оптимист. И миналия сезон водехме със 7 точки, но накрая този аванс се стопи", напомни Валентин Илиев.

Полузащитникът Георги Илиев смята, че "армейците" сами са си усложнили задачата в този мач, като са пропуснали няколко чисти положения.

"Сами сме си виновни. Играхме добре, но за кой ли път направихме многобройни пропуски. Сега задачата ни в преследването на титлата става много трудна. Не трябва да бъркаме никъде. То и срещу Локомотив София не трябваше да бъркаме, но се случи", коментира Георги Илиев.

Вратарят Ивайло Петров не е съгласен с твърдението, че в ЦСКА има криза.

"Няма криза в ЦСКА. Ще преследваме титлата докрай. Срещу Локомотив не играхме лошо, но така е във футбола - един път печелиш, един път губиш, Господ веднъж дава, после взима", каза Петров.

Плеймейкърът на Локомотив Марчо Дафчев заяви след мача, че отива в болницата, за да видисъотборникa си Калоян Караджинов, който е със счупена скула.

"Караджинов е със счупена скула и ще трябва да претърпи операция. Сега отивам в болницата, за да видя как е", каза Дафчев. Той допълни, че все още не се чувства напълно възстановен след контузията, която лекуваше известно време.

"Играх малко на куц крак. При 1:0 за нас имахме 2-3 положения и ако бяхме вкарали втори гол, мачът свършваше. От ЦСКА твърдят, че само сме лежали по тревата през второто полувреме, но нали затова съдията даде 7 минути продължение.

Никой не им е откраднал тези минути. Не знам защо при 1:0 се върнахме в защита. Това е синдром на всички български отбори, а и не само на български", коментира Марчо Дафчев.

Президентът на Локомотив Николай Гигов напусна стадиона със смесени чувства.

"От една страна съм доволен, а от друга не. Както можехме да спечелим, така можеше и да загубим, затова като че ли този резултат е справедлив. Сигурен съм обаче, че ако бяхме вкарали втори гол при 1:0 за нас, щяхме да победим", каза Гигов.

Той не иска да поставя цели пред отбора като преследване на титлата или второто място.

"Официалната цел е да играем мач за мач, пък ще видим докъде ще ни стигнат силите", каза още Гигов.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5911