Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

28 Септември 06, 11:38 / Автор: madridd
Капитанът на Фейенорд Тео Лусиус пред "Меридиан Мач": "Впечатлиха ме Дафчев и Добрев"

   
София
мачаКапитанът на Фейенорд Тео Лусиус пред "Меридиан Мач":

 

"Впечатлиха

ме Дафчев

и Добрев"

 

“Локо (Сф) контраатакува много опасно, отбелязва халфът, станал идол в ПСВ

 

Капитанът на Фейенорд Тео Лусиус се нагърби с тежката задача да изпълни решителната дузпа, отсъдена в края на 5-минутното продължение на първото полувреме на мача с Локомотив в София. Именно с нея холандците намалиха резултата на 1:2. Десният халф на гранда от Ротердам призна, че наказателният удар се е оказал повратният момент в двубоя. Благодарение на него след паузата гостите имаха сили да стигнат до 2:2. Преди реванша Тео Лусиус, който стана идол в ПСВ Айндховен след 7 сезона на “Филипс Арена”, се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач".

 


- Г-н Лусиус, какви са впечатленията ви от Локомотив (Сф) след първия мач в София, завършил 2:2?

- Този отбор разполага със солиден колектив, но в същото време има и няколко играчи, които като индивидуалности са доста добри. Определено съм впечатлен.

- Какво знаехте за българския тим преди първия двубой и оправдаха ли се очакванията ви?

- Гледахме няколко мача на Локомотив на видео и там забелязах, че играят много убедително. Умеят да се защитават доста добре, но също така контраатакуват много опасно. Впечатленията ми напълно се оправдаха по време на първия мач. Отпред

 

българският отбор

разполага с няколко

страшно бързи играчи

 

- Изненада ли ви с нещо Локомотив в София?

- Не, българите не ме изненадаха с нищо. Г-н Джон Метгод, нашият помощник-треньор, наблюдава един техен мач на живо. В него Локомотив победи с лекота в шампионата и ни каза, че са класен състав. По никакъв начин не сме подценили българите и ако трябва да съм честен, в момента не сме в позиция да подценяваме който и да било отбор.

- Впечатли ли ви играта на някой от българските футболисти?

- Да, имат доста добри нападатели, силни защитници и интелигентно играещия номер 10 - Дафчев. По-специално ми направи впечатление номер 11 - Добрев, който контролираше цялата лява зона на терена.

- Смятате ли, че резултатът 2:2 от първия мач е реален с оглед на показаната игра?

- За нас това 2:2 в София е идеален резултат преди реванша. Но ако погледнем играта,

 

Локомотив

заслужаваше

повече от реми

 

в София.

- Смятате ли, че този резултат ще се окаже достатъчен за Фейенорд да се класира за групите на УЕФА или все пак очаквате труден реванш?

- Всеки европейски мач е труден. Нашето предимство се състои в това, че Локомотив трябва задължително да отбележи гол, тъй като равенство 0:0 не ги устройва. Трябва да излезем много концентрирани и със сигурност няма да е лесно.

- Какви са впечатленията ви от София и какво ще запомните от визитата си в България?

- Честно казано, така и не успяхме да разгледаме града. В деня на мача се разходихме в близкия парк и там наистина беше прекрасно.

 

Хората в София

бяха много мили

и внимателни

 

Изглеждаше все едно са щастливи, че живеят в столицата на България, която сигурно е хубав град. Може би някой друг път ще можем да видим повече неща.

- Смятате ли, че публиката в Ротердам ще е основен фактор в реванша?

- Нашите фенове винаги са били много важни за отбора. Ако те са зад нас, играем поне с 10 процента по-добре.

- Кои моменти от първия мач в София усетихте като най-тежки и трудни за Фейенорд?

- Ами очевидно първите минути на двубоя. Локомотив успя да отбележи ранен гол, което определено ни повлия и намали рязко увереността ни. И за да стане още по-лошо положението, домакините вкараха втори гол. Повратната точка за нас беше дузпата в края на първото полувреме, която ни позволи да намалим. Последните 20 минути на мача също бяха критични.

- След мача с Локо (Сф) Фейенорд игра като гост с бившия ви тим ПСВ Айндховен и загуби с 1:2. Ако трябва да сравните двата мача, какви са приликите и разликите?

- И двата мача бяха доста тежки за нас. Единствената разлика е, че срещу ПСВ доминирахме тотално през второто полувреме, докато в София определено отстъпвахме след почивката, въпреки че тогава изравнихме.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             - Защо Фейенорд падна в Айндховен?

- Накратко - защото в момента ПСВ е по-класният отбор.

- Мислите ли, че лошият старт на Фейенорд в шампионата ще се отрази на представянето ви в Европа?

- Разбира се.

 

В момента сме в

трудна ситуация

 

Все още не сме намерили себе си, нямаме добър ритъм на игра. Някои от момчетата още не са в състояние да покажат истинските си възможности и изглеждат малко несигурни. Единственото, което можем да направим, е да работим упорито и да се надяваме, че скоро ще има резултати. Ако успеем да елиминираме Локомотив, това със сигурност ще ни даде самочувствие.

- Докъде смятате, че може да стигне Фейенорд за купата на УЕФА, а също и в Холандия?

- Веднъж да влезем в ритъм, можем да стигнем далеч. В Холандия се целим в първата петица, което ще ни позволи отново да се борим за място в Шампионската лига. Колкото до купата на УЕФА, Фейенорд има славни традиции в турнирите. Ако успеем да се класираме в групите, то трябва да продължим в директните елиминации напролет. След това кой знае докъде можем да стигнем. Засега обаче най-важното е да победим Локомотив


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1196