Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

25 Май 09, 09:54
След безумна загуба от ЦСКА остана минимален шанс за спечелване на 3-тото място в "А" ПФГ

Незаслужен успех за ЦСКА

ЦСКА победи изключително незаслужено Локомотив София с 1:0, благодарение на автогола на Георги Марков, а въпреки че играха едно полувреме с човек по-малко, "железничарите" пропиляха безкрайно много положения поне да изравнят резултата.

Още в шестата минута Марков заби коженото кълбо в собствена си мрежа след неточен удар на Дормушаи Саидходжа, а след това Руи Мигел уцели гредата, но това бе всичко положително, до което стигнаха "армейците" в този двубой.

Виктор Шпишич пропусна невероятно изгодна възможност да изравни, изведен сам срещу Ивайло Петров от Мартин Камбуров, но стреля встрани от целта.

После Петров трябваше да се намесва решително, за да парира изстрел с глава след центриране от фаул на Димо Атанасов.

В края на полувремето реферът Георги Игнатов изгони заради втори жълт картон бранителя на символичните гости Иван Пасков, след като защитникът повали Руи Мигел.

Въпреки численото неравенство "железничарите" доминираха тотално през втората част и пропиляха цяла дузина изгодни положения поне за изравняване.

Първо Игнатов си "затвори очите" при нарушение срещу Балдовалиев в пеналтерията, а след това именно Балдовалиев не уцели вратата с глава от непосредствена близост при центриране от фаул.

Мартин Камбуров пък бе разколебан от прекрасния рефлекс на Петров при опит от фаул, а при центриране от корнер Йордан Тодоров трябваше да чисти от голлинията.

В заключителните секунди на срещата Игнатов изгони и защитника на ЦСКА Йордан Минев.

http://www.sport1.bg/sport1/node/137671




Смешен ЦСКА бие 10 от Локо Сф с 45-минутно опълчение

С автогол на Георги Марков още в 6-та минута ЦСКА победи с 1:0 Локомотив (София) в мач, който се игра на стадион "Васил Левски" и по този начин армейците запазиха шансове за титлата. Попадението стана след отлично отиграване на Дормушали Саидходжа, който се освободи добре от няколко бранители на железничарите, центрира остро по земя, топката се удари в крака на Георги Марков и навести мрежата на Галев.

Въпреки победата, ЦСКА представи поредната си постна продукция, с която не заслужаваше да спечели, а най-куриозното в това столично дерби бе, че Локо игра цяло второ полувреме с човек по-малко, но това не попречи на футболистите на Окука да надиграят напълно прехвалените червени звезди.

На всичко отгоре вторият жълт и респективно червен картон на Иван Пасков в 44-та минута бе скандален, тъй като Георги Игнатов го показа за безобидно нарушение на бранителя, който побутна съвсем леко Руи Мигел.

В даденото от съдията продължение и Минев от ЦСКА видя червения цвят за задържане на противников футболист.

В началните минути на двубоя нищо не предвещаваше, че червените ще играят толкова немотивирано и бездушно. Напротив. ЦСКА започна по-добре срещата и след автогола на Георги Марков армейците имаха няколко възможности за второ попадение, с което до голяма степен да предрешат изхода на двубоя. Първо, в 13-та минута, Александър Тонев стреля слно от двайсетина метра, но топката излезе в аут. Четири минути по-късно и Руи Мигел пробва своя късмет, когато залъга противников играч и с отличен фалцов удар с десния крак нацели напречната греда. Отскочилата топка попадна в Тонев, чиито изстрел обаче се спря в тялото на Галев.

Съвсем неочаквано и напълно необяснимо оттук до края на столичното дерби ЦСКА отстъпи тотално инициативата на Локо Сф, а пред вратата на червения страж Ивайло Петров вреше и кипеше.

В 21-та минута Караджинов с глава изпрати топката в Петров. Седем минути по-късно Списич изкара топката в аут останал очи в очи със стража на червените, а в 40-та минута отново той имаше възможност да изравни, но ударът му с глава срещна напречната греда.

Така се стигна до 44-та минута, когато Иван Пасков от гостите видя червения цвят на картона и по всичко изглеждаше, че през втората част ЦСКА ще успее да спечели лесно трите точки. Не на същото мнение бяха 10 червено-черни локомотивци.

През вторите 45 минути те буквално сгазиха ЦСКА, а в голям период от време 11-те футболисти в червено се бранеха като опълченци в собственото си наказателно поле и ритаха безразборно топката нагоре, надалеч, а при възможност и напред.

Дори и това обаче не им помагаше кой знае колко, тъй като играчите на Окука имаха предостатъчно възможности за гол.

В 54-та минута Балдовалиев нахлу отляво в наказателното поле на червените, Виданов направи закъснял шпагат, с който удари нападателя, но Георги Игнатов прецени, че падането на македонеца е симулация и вместо дузпа му вдигна жълт картон. В 69-та минута Балдовалиев направи пореден пропуск, когато от пет метра с глава не уцели червената врата.

До края на двубоя на няколко пъти и Ивайло Петров спаси своя тим, а веднъж, в 79-та минута, игралият като вътрешен халф Йордан Тодоров изчисти топката от голлинията.

ЦСКА - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 1:0

1:0 Георги Марков 6 авт.

http://sportal.bg/news.php?id=175039



ИВО ТОНЕВ: ГРОЗЕН, СЕЛСКИ МАЧ…

„И аз не знам, да се смея ли, да плача ли. По някое време все едно бях на селски мач. На мач от окръжните групи. Не се даваха топки и такива неща…” – това заяви изпълнителният директор на „железничарите” Иво Тонев след края на столичното дерби между ЦСКА и Локо Сф (1:0).

„Грозен мач. ЦСКА имаха едно-единствено положение. Не ни превъзхождаха. Голът го вкараха без положение. Съдията не ни отсъди и една дузпа. Горе-долу с това загубихме шансовете да играем в Европа. Други си оплитат кошницата, ние нищо не правим. С тази игра съм съгласен, че няма как да впечатлим който и да е европейски мениджър. Не ми е много лесно да говоря в момента. Изпуснахме положения, а ЦСКА особено през второто полувреме бяха жалка работа. Подкрепяме Георги Марков, ние сме колектив, няма проблем, той е опитен играч. Колкото до Пасков – май феновете прекалиха с провокациите към него”, добави Иво Тонев.

„Защо бяха допуснати толкова близо до тунела? Ако бяхме в Германия, щях да ви кажа, че имаме още шансове, но тъй като сме в България – нямаме шансове за бронза” – отсече изпълнителният директор на Локо Сф.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=78196




НИКОЛАЙ ГИГОВ: ТОЗИ ПАЛЯЧО ИГНАТОВ ЩЕ ГО ГОНЯ, ДОКАТО ГО ИЗГОНЯ ЗАВИНАГИ

Президентът на Локомотив София Николай Гигов излезе бесен след загубата на неговия тим от ЦСКА с 0:1. Поражението може да се окаже фатално за «железничарите» в битката за Европа. Гневът на Гигов бе насочен към главния рефер Георги Игнатов, на излизане от стадиона той подаде лист с мачовете на Черно море, които е ръководил Игнатов този сезон.

«Трябва веднъж и завинаги тези палячовци като Игнатов да ги спрем, ще ги гоня до дупка, докаго не ги изгоня завинаги. Всичко бе предрешено с изгонването на Пасков, жалко, че това явно предрешава битката за третото място. Вижте, вижте, колко мачове е свирил на Черно море, вие сами си правете извода,» кратко заяви Гигов.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=78171

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9687