Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

20 Октомври 08, 20:48
Локо смачка Литекс, но му вкара само един
19.10.2008
Радко Кръстанов
 

Локомотив София постигна заслужена победа с 1:0 срещу Литекс в дербито на 9-ия кръг на "А" група. Въпреки че двата отбора са редовни участници в евротурнирите, момчетата на Драгомир Окука и Станимир Стоилов изиграха грозен мач, в който домакините бяха очевидно по-добрият отбор.

За 90 минути гостите от Ловеч достигнаха само до два ъглови удара и един шут във вратата на Бонджулич. Той бе дело на Ивелин Попов в 18-та минута и бе избит в корнер от стража на Локо София.

За сметка на това "червено-черните" се радваха три пъти на свои голове, но крайният резултат бе минимален. Освен с далечните удари на Митев и Списич, първото полувреме ще се запомни и с незачетен редовен гол за Локо София. В 25-та минута трудна топка прехвърли вратаря на Литекс Урош Голубович. Гръцкият асистент на рефера Германакос се засили към центъра, за да маркира попадението, но главният съдия съзря фаул на скачащия с гръб към Голубович Иван Пасков.

В началото на втората част Локомотив София продължи да доминира и достигна до наказателен удар в 49-та минута. Виктор Списич преодоля Алексис Бертен, същото се очертаваше и за Седрик Камбон, който обаче блокира с тяло хърватския футболист на домакините. На два пъти точен от бялата точка бе Христо Златински, който бе заставен да повтори изпълнението от рефера Германакос.

След гола темпото спадна. Ловчанлии се помъчиха да обърнат развоя на мача, а любопитна подробност е, че нарушение в полза на Локо София бе отсъдено чак в 92-та минута. Все пак домакините продължиха да диктуват събитията на терена и можеха да се поздравят с по-изразителен успех, ако в края резервата Димо Атанасов се бе възползвал от удобното положение, което се откри пред него в 87-та минута.

Силите на Литекс стигнаха само до тотален щурм в последните секунди, който обаче не доведе до реална голова ситуация пред Игор Бонджулич. "Червено-черните" бяха притиснати в глуха защита, но с добра организация отблъсна всички атаки.
----
Среща от деветия кръг на първенството на България в "А" група:
   
Локомотив София - Литекс 1:0 (0:0)
   
голмайстор: 1:0 Христо Златински 51-дузпа
   
стадион: "Локомотив"
зрители: 1000
   
главен съдия: Михалис Германакос (Гърция)
жълти картони: Светослав Дяков, Ваня Дзаферович, Иван Бандаловски (Локо София), Том, Михаил Венков (Литекс)
   
състави:

Локомотив (София): Игор Бонджулич, Иван Бандаловски, Ваня Дзаферович, Иван Пасков, Кристиан Добрев, Иво Иванов, Светослав Дяков, Христо Златински (86-Димо Атанасов), Данаил Митев (90+2-Владимир Джилас), Даниел Богданович, Виктор Шпишич (80-Дарко Савич)
   
Литекс:
Урош Голубович, Станислав Манолев, Седрик Камбон, Пламен Николов, Михаил Венков, Джемал Берберович, Алексис Бертен (72-Едуардо Ду Бала), Сандриньо, Том (75-Крум Бибишков), Ивелин Попов (86-Емил Ангелов), Вилфред Нифлор


http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=2508692&cid=4301


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1057