Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

22 Септември 08, 00:40
Левски блъснат от Локомотив в Надежда
21.09.2008
Емилиян Онуфриев

Локомотив София се наложи с 1:0 над Левски в дербито на шестия кръг в първенството на А група. Великолепен гол на Даниел Богданович в 69-ата минута донесе заслужената победа на "железничарите".

Двата тима заиграха на сигурно и без излишни рискове. Безспорно по-голямата класа на гостите от Левски обаче си каза думата що се отнася до териториалното надмощие и в началото възпитаниците на Емил Велев овладяха средата на терена и малко по-често гледаха към вратата на Бонджулич.

Георги Христов в осмата минута стреля високо над вртата, а пет минути след това Зе Соарес с глава не намери целта.

Домакините отговориха с добро изпълнение на Димо Атанасов от пряк свободен удар в 20-ата минута, който бе спасен от Даниел Киш. Вратарят се намеси добре и в продължението на атаката, улавяйки кълбото след удар на Иво Иванов.

40 минути след началото на мача водачът в голмайсторската класация Георги Христов стреля към вратата, но сръбският страж на домакините извади в коренер.

Локомотив можеше да съжалява за пропуснат шанс за гол три минути преди края на първата част, когато Даниел Киш спаси удар на Данаил Митев, а след това нападателят изпрати топката над гредата.

Меле пред вратата на Левски в 46-ата минута можеше да доведе до нещо интересно, но в крайна сметка Бандаловски не успя в завършващия удар. Усетили, че вялата и безидейна игра от първото полувреме няма да им донесе нищо позитивно, и двата отбора видимо увеличиха оборотите.

Десетина минути след началото на втората част центриране на Жоазиньо бе засечено от Георги Христов, но Бонджулич бе заел добра позиция и без проблеми улови топката.

В 69-ата минута Даниел Богданович размина като малка гара национала Вагнер, стреля към вратата, но там Рабех изчисти. Без да чака топката да падне, Богданович нанесе страхотен удар от воле и изпратената от много малък ъгъл топка се озова в "синята" мрежа. Безкрайно слаба реакция в случая имаше и вратарят Киш, който просто изгледа прелитащата край него топка.

Три минути по-късно Шпишич можеше да вкара за 2:0, но изпрати високо в аут отлично подадената от Богданович топка.

Заредиха се тежки минути за Левски, при които "сините" играха крайно разочароващо. Вицешампионите изгубиха тотално средата на терена, където не бяха в състояние да си подадат повече от два пъти. Проблемите им при вземането на "първата топка" рефлектираха и върху организирането на атаките им и в тези мигове железничарският страж Бонджулич определено скучаеше.

Грозни изяви на капитана на Левски Георги Иванов вероятно трябваше да му донесат изгонване в 80-ата минута. Гонзо първо фаулира брутално Дзаферович, а след това си позволи да удари шамар зад врата на Георги Марков. И за двете си изпълнения обаче той дори и не беше предупреден.

На отсрешната врата Даниел Киш продължи да забавлява агитката на Локомотив, когато в опита си да демонстрира техника за малко не изгуби топката и така да допусне втори и решаващ гол в мрежата си. Някъде по това време от "синия" сектор на стадиона се заскандира "Оставка" и "Стоилов".

В 85-ата минута Левски остана без "проектонационала" си Жоазиньо, който удари с лакът противников играч, за което получи директен червен картон.

До края на мача Левски разчитаха на безразборни центрирания, които обаче не им донесоха успех и така Локомотив заслужено се поздрави с победата и трите точки, които го изкачиха до второ място във временното класиране на А група.
-----
Първенство на България, среща от 6-ия кръг:

Локомотив (София)- Левски 1:0 (0:0)

Голмайстори: 1:0 Даниел Богданович 69

Червен картон:
Жоазиньо (Левски)- 85-а минута
Жълти картони:
Станислав Дяков, Георги Марков, Иван Пасков, Даниел Богданович (Локомотив София)
Жоазиньо, Мирослав Иванов, Виктор Генев, Юсеф Рабех (Левски)

Главен съдия: Станислав Тодоров (Шумен)
помощници: Георги Славов и Мартин Димитров
Стадион Локомотив: 5000 зрители

Локомотив (София): Игор Бонджулич, Ваня Дзаферович, Георги Марков, Даниел Богданович (89- Ивайло Димитров), Виктор Шпишич (78- Иван Пасков), Светослав Дяков, Дарко Савич, Данаил Митев (90+2- Владимир Джилас), Иван Бандаловски, Иво Иванов, Димо Атанасов

Левски: Даниел Киш, Виктор Генев, Живко Миланов, Юсеф Рабех, Лусио Вагнер, Георги Сърмов (54- Владимир Гаджев), Мирослав Иванов (75- Еньо Кръстовчев), Георги Христов, Зе Соареш (63- Николай Димитров), Георги Иванов, Жоазиньо

http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=2507092&cid=4302

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

9.4949