Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

30 Август 08, 13:31
загуба от Вихрен, отпадане от Борац, Караджинов в Ботев

 

Съдийски безобразия и селски мач в Сандански


В безумно слаб мач Вихрен победи Локомотив София с 1:0 в изтеглен двуой от 3-ия кръг на "А" група. Победата на Санданчани дойде не и след помощта на съдийската бригада, водена от Ангел Ангелов, която отмени гол на "червено-черните" в последните секунди, а преди това подмина дузпа срещу Виктор Шпишич.

Голът на победата вкара Золтан Фехер в 67-та минута, който от три метра засече центриране от дясно. Преди това Масена Моке направи фрапантен от подобна дистанция, след като не можа да уцели вратата с глава.

Локомотив, въпреки много слабата си и далеч от европейските стандарти игра, достигна до свои положения, пропилени от Зоран Балдовалиев.

Иситинската драма настана след края на редовното време, когато в главно действащо лице се превърна най-младият представител на съдийската династия Ангелови - Ангел. Младият рефер първо не отсъдиди дузпа за Локо София, а вдигна жълт картон за симулация на Виктор Списич. Малко по-късно Зоран Балдовалиев все пак разстреля вратаря на Вихрен Лучини, но голът му бе отмен заради засада.

Последва познатата за българските стадиони картинка, при която двата тима разнасят съдията по терена. в крайна сметка всичко свърши с два червени картона - един за вратаря Лучини от Вихрен и един за Дзаферович от Локо София.

След последният съдийски сигнал Ангел Ангелов и ръководената от него бригада се прибраха в съблекалнята, ескортирани от шестима полицаи.

http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=2505505&cid=4771


 

Спорна дузпа изхвърли Локо Сф от Европа


Локомотив Сф се сбогува с надеждите си за пробив в Европа след нещастно домакинско равенство 1:1 срещу сръбския Борац. "Железничарите" доминираха през всичките 90 минути, но спорна дузпа през първата част позволи на съперниците им да продължат напред в турнира на УЕФА.

Локомотив определено бе по-класния тим през първата част, но незадоволителни изяви на нападателите му попречиха той да води с няколко гола на почивката.

"Железничарите" поведоха с 1:0 в 18-ата минута, когато Димо Атанасов стреля от границата на пеналтерията и въпреки, че топката бе насочена в средата на вратата, тя навести мрежата.

Локомотив продължи да доминира, а особено активен беше Виктор Шпишич. В 29-ата минута Балдовалиев видя жълтия картон, тъй като според рефера Свен Одвар Моен симулира за дузпа в наказателното поле. Всъщност в ситуацията вратарят на гостите извърши категорично нарушение, за което именно той трябваше да види картона с жълтия цвят.

Норвежкият съдия обаче не беше толкова строг към състезател на Борац, който падна в наказателното поле на Локомотив след съприкосновение с Иво Иванов. Нещо повече, българинът получи жълт картон, а сърбите - дузпа. Стоянович в 37-ата минута се възползва от подаръка и резултатът стана 1:1.

До края на полувремето Локомотив имаше още няколко шанса да излезе напред, но или стражът на сърбите Граховац игра добре или нападателите не се представяха на необходимата висота.

Ваня Дзаферович с глава имаше шанс да отбележи в 50-ата минута, но топката мина на сантиметри от вратата. Отново хърватският защитник бе в основата на опасно положение шест минути по-късно, но кълбото пак излезе в аут.

Локомотив продължи да гази сърбите, но нападателите в червено-черно бяха прекалено припряни и не успяваха да нанесат решителния завършващ удар.

Обърнали поглед напред, "железничарите" оголиха защитата и в 71-ата минута Борац можеше да отбележи решаващ втори гол след бърза контраатака. За щастие на вратаря Бонджулич обаче изстреляната от нападателя на Борац топка облиза напречната греда и излезе в аут.

С напредване на времето силите на Локомотив намаляваха, а с това и шансовете им за обрат. В 87-ата минута Данаил Митев стреля от удобна позиция, но за щастие на вратаря - точно в ръцете му. Локомотив определено нямаха ден и това се доказа с улучената в 91-ата минута греда, която спаси Борац от иначе заслужена загуба.
-----
Среща-реванш от втория предварителен кръг на турнира за купата на УЕФА:

Локомотив (София, България) - Борац (Чачак, Сърбия) - 1:1 (1:1)

голмайстори: 1:0 Димо Атанасов 18, 1:1 Бобан Стоянович 37-дузпа

* Борац се класира за първия кръг на турнира с общ резултат 2:1
стадион: Васил Левски
зрители: 3500
главен съдия: Свейн Одвер Моен (Норвегия)

жълти картони:
Локомотив: Зоран Балдовалиев, Иво Иванов, Виктор Шпишич, Георги Марков, Иван Бандаловски, Кристиян Добрев
Борац: Игор Гъркаяц

Локомотив: Бонджулич, Дзаферович, Марков, Добрев, Бандаловски,, Богданович (64-Митев), Шпишич, Иванов (65-Златински), Атанасов, Антунович (77-Джилас), Балдовалиев

Борац: Граховац, Антич, Игнятович, Димитрович, Марич, Кърнинац, Мугоша (90-Джокович), Драгутинович, Стоянович, Стойчев (79-Павлович), Гъркаяц (44-Лазович)

http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=2505734&cid=4299


Кайо Караджинов подсилва Ботев


Бившият полузащитник на Локомотив (София) Калоян Караджинов премина в пловдивския Ботев, съобщава Дарик радио. Ръководството на пловдивчани и колегите им от китайския Далиен се споразумяха за трансфера.

"Жълто-черните" подписаха договор за преотстъпването му до лятото на 2009 година. Полузащитникът, който е обличал и екипа на националния отбор ще започне тренировки с Ботев в близките дни.


http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=2505910&cid=4770

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1312