Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

31 Март 08, 18:54
Локомотив Сф и ЦСКА завършиха 0 : 0 в дербито на кръга

2008-03-31, 02:18

Локомотив Сф и ЦСКА завършиха при резултат 0 : 0 в дербито на 21-я кръг  на „А” група. В съботния следобед, на ст. „Локомотив” се получи здрав мач с много единоборства, тактическо надиграване и равностойна игра.

29. 03. 2008 г.   ст. „Локомотив”   гр. София   ХХІ кръг   „А” група

ПФК „Локомотив София”   -   ПФК „ЦСКА” София
                         0                :            0

Зрители: 6 500

Главен съдия: Николай Йорданов (София)
Асистиращи съдии: Красимир Керезов (София) и Николай Ангелов (Самоков)
Четвърти съдия: Христо Ристосков (Сандански)
Делегат на БФС: Марин Маринов (София)
Съдийски наблюдател: Севдалин Петров (Русе)

Състави:

Локомотив Сф. : 1. Урош Голубович, 3. Диан Дончев ( ж.к., 45 мин. 24. Иван Пасков ж.к.), 5. Георги Марков (ж.к.), 6. Христо Златински, 9. Владимир Джилас, 10. Марчо Дафчев, 11. Кристиян Добрев – капитан, 16. Христо Коилов, 20. Аделино Лопеш (31 мин. 22. Иван Бандаловски, ж.к.), 23. Иво Иванов (ж.к., 85 мин. 17. Малин Орачев), 28. Зоран Балдовалиев (ж.к.); Резерви: 12. Валентин Галев, 8. Виктор Списич, 14. Саша Антунович, 15. Данаил Митев; Ст. треньор: Стефан Грозданов

ЦСКА: 12. Ивайло Петров, 3. Александър Тунчев – капитан, 5. Тодор Янчев, 6. Кирил Котев, 8. Велизар Димитров (ж.к., 81 мин. 17. Зе Руи), 18. Флорентин Петре, 21. Удоджи (65 мин. 11. Емил Гъргоров), 28. Маркиньос (ж.к.), 30. Йордан Тодоров, 84. Филипе Машадо, 99. Ней (90 мин. 19. Евгени Йорданов); Резерви: 22. Илко Пиргов, 2. Ненад Настич, 13. Никола Вуядинович, 20. Йордан Юруков; Ст. треньор: Стойчо Младенов

Още със започването на мача на терена се видя накъсана игра, доста неточни подавания, прекалено много физически единоборства, тактическо надиграване и нервност в играчите.  За първото полувреме головите положения пред двете врати се изчерпаха с две положения за „армейците” и едно за „железничарите”. В 28 мин. на мача след бърза многоходова атака на Локо Сф., при която с няколко подавания с едно докосване на стрелкова позиция в наказателното поле на „армейците” беше изведен десния бек на „железничарите” Аделино Лопеш, но неговия топовен шут от около петнайсетина метра, мина на сантиметри над вратата. В 32 мин. след центриране от фаул, Тунчев насочи от опасна близост топката с глава към вратата пазена от Голубович, но стражът на „червено-черните” майсторски я улови. В последната минута на първото полувреме, гостите бурно претендираха за дузпа, след като при единоборство в наказателното поле на Локо Сф. между Иво Иванов и Велизар Димитров, футболистът на ЦСКА се строполи на тревата и съдията прецени, че нарушение няма и показа на армейския играч жълт картон за симулация. Полувремето завърши с две принудителни смени за Локо Сф., след като контузии получиха Лопеш и Дончев.  През втрото полувреме нищо на терена не се промени. ЦСКА се оптваше да наложи надмощие и да се добере до гол. В същото време Локо Сф. се бранеше умело, спазвайки тактическите указания на ст. треньора да не се допуска гол, а напред разчитаха на контраатаката и на евентуална възможност Марчо Дафчев да покаже майсторството си при изпълнение на статични положения. В 50 мин. на мача при едно единоборство в половината на „червено-черните”, най-добрия на терена - ветеранът Христо Коилов измъкна топката, напредна сам през центъра, преодолявайки двама футболисти на гостите и с перфектен прехвърлящ пас изведе в наказателното поле на „армейците” Зоран Балдовалиев, който можеше да отбележи гол, но не се реши да нанесе удар от въздуха, изчака топката да тупне на тревата, след което тя му избяга, ъгъла се затвори и вкрайна сметка не се стигна до нищо сериозно. В последвалите минути на терена отново играта се накъса, а футбола се изразяваше с борба за топката в гъстота от играчи. Локомотивци имаха два – три далечни удара на Добрев и Дафчув, а „армейците” два незавършени пробива на Ней и Гъргоров. В последните минути на мача ЦСКА се опита отново да наложи натиск и да отбележи гол, но усилията им се изчерпаха с удари от далеч, които не затрудниха Голубович. С лекота Голубович улови и технично изпълнения пряк свободен удар от Петре, отсъден за несъществуващо нарушение срещу него на Пасков в 90 мин. на мача. Така Локомотив Сф. и ЦСКА неуспяха да се победят в дербито на кръга и мачът завърши 0 : 0.
На пресконференцията след мача, ст. треньорът не ЦСКА Стойчо Младенов каза, че играта на неговия отбор му е харесала, като не пожела да коментира съдийството, но намекна, че то може би е повлияло на крайния изход от двубоя. Ст. треньорът на Локомотив Сф. Стефан Грозданов каза, че е доволен от всички свои момчета и че те са играли с хъс и са дали всичко от себе си за достойното равенство. Грозданов изтъкна кадровите проблеми в състава на „железничарите”, попречили на отбора му да излезе с максималния си потенциал срещу „армейците”, което също е повлияло на резултата. Стефан Грозданов характеризира мача, като среща без футболни достойнства, а липсата на голови положения за „червено-черните” обоснова със силния отбор на гостите и най-добрата защита в България, която те притежават.  Относно съдийството, ст. треньорът на „железничарите” каза, че според него Николай Йорданов е един от най-добрите съдии в България и че се е справил много добре с мача, а относно претенциите на гостите за дузпа, Грозданов припомни, че есента на „Българска армия” срещу Локо Сф. беше свирена несъществуваща дузпа, но тогава неговите претенции никой не ги чу.

Източник: http://www.lokomotivsofia.bg/?lang=bg&action=readnews&cat_id=4&id=146

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.8127