Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

26 Март 08, 17:45
Стефан Грозданов първи гост във „Футболен барометър”

2008-03-26, 04:18

Старши треньорът на Локомотив /Сф./ Стефан Грозданов във вторник беше първият гост  на новата рубрика на пресклуб „България” „Футболен барометър”. На пресконференцията Грозданов обсъди редица въпроси свързани, както с предстоящия мач на Локо Сф. с ЦСКА в събота, така и  за бъдещето му с  „червено-черните”, за развитието на шампионата и българския футбол.
Старши треньорът на Локо Сф. заяви, че „железничарите” ще победят в събота „армейците”, при условие, че „червено-черните” са в оптималния си състав и разгърнат максимално потенциала си, но без травмираните Димо Атанасов и Иво Иванов това ще стане трудно, въпреки че Локо Сф., независимо от всичко ще се опита да изиграе най-добрия си мач през пролетта. Грозданов изказа мнение, че шампионатът, купата и участниците в европейските турнири все още  не са ясни и че ще може да каже мнение след края на сезона. Запитан за купуването на мачове, Грозданов отговори, че отборите, които говорят и по един или друг начин атакуват Локомотив Сф., че урежда мачове, всъщност са много далеч от „железничарите”, а искат да са като тях  и нека да се обърне внимание на представянето на „червено-черните”, защото отбор, който урежда мачове няма да допусне да получава в срещите си толкова мнаго картони и наказания и играчите да са дълготрайно и тежко контузени, както е ситуацията при локомотивци. Според Грозданов, неговият отбор все още не е готов за спечелване на титлата, нужна е още много работа и тим много по-силин от т.нар. „грандове”. Стефан Грозданов заяви, че от ръководството на Локомотив Сф. не са му поставяли цел отборът да играе в евротурнирите нито през този, нито през миналия сезон, а това дали ще остане начело на отбора ще реши след края на сезона президентът на клуба Николай Гигов. Грозданов призна, че не е преговарял за нов договор с „червено-черните”, както и че не е водил никакви разговори за треньорски пост в друг клуб, защото това не отговаря на методите му на работа. За старши треньорът е важно Локомотив Сф. да върви напред, но добре ще си помисли дали да продължи работата си на „Надежда”, заради незаслужените обиди към него и интригите около името му. Стефан Грозданов каза още, че личността на треньора е на много ниско ниво, защото бащи на успеха има много, а на неуспеха майката е една – треньорът, но защо е така никой не може да каже.
Ето и интервюто:
- Появи се информация в различните медии, че този сезон ще е последен за Вас в Локомотив София и след лятото ще продължите кариерата си в друг отбор. Как ще коментирате подобните публикации?
- Напоследък доста медии и журналисти се занимават с отбора и с мен. Те често знаят по-добре от мен и от ръководителите на клуба някои неща. Моят договор с Локомотив изтича през юни месец. След това никой не може да каже къде, как и защо ще продължа работата си, дали ще имам желанието да остана в клуба или ще отида в някой друг отбор. Това е нещо, което първо зависи от мен, а разбира се, зависи и от ръководството на Локомотив. Все пак става въпрос за двустранни преговори. По този въпрос има доста спекулации, повечето от които са неверни.

- Миодраг Йешич вече честити титлата на ЦСКА. Ще "честитите" ли и Вие титлата на "червените" в събота?
- На никой няма да честитим титлата. Отборът на Локомотив ще се постарае с всички сили да изиграе най-добрият си мач през пролетта и ще се опита да победи ЦСКА. Пък дали ЦСКА ще стане шампион и къде ще бъде Локомотив в края на шампионата, това са съвсем други неща, които зависят от останалите мачове през сезона.

- Имате ли кадрови проблеми преди дербито на върха?
- Лошото е, че от началото на сезона проблемите в нашия отбор продължават. Не търся извинения, но почти във всеки мач излизаме с различен състав. Имаме наказани или контузени футболисти, което леко влияе на представянето ни. Надявам се за този мач да се възстановят двамата травмирани - Иво Иванов и Димо Атанасов. Наказани няма да имаме за първи път през пролетта. Ако и Аделино Лопеш е готов, а и одисеята около картотекирането на Ваня Дзаферович свърши, вероятно ще излезем с най-оптимален състав.

- След двете поредни равенства и отпадането за Купата какво е психологическото състояние на футболистите на Локо София?
- Моите футболисти са доста опитни, минавали са през огън и жупел и не смятат, че ще имат само победи. Хората, с които започнахме, направихме доста за Локомотив и за българския футбол. Това, че са направили равен мач или че са загубили не би трябвало да им се отразява. Всички европейски отбори грешат. Ако специалистите от трибуните смятат, че е толкова лесно винаги да побеждаваш, нека дойдат да играят. Напрежението в Локо София се създава от хора извън съблекалнята.

- В "зона УЕФА" също се очертава ожесточена битка, от която един отбор трябва да "изгори". Кой ще е този отбор?
- Ако някой си е помислил, че ние сме абонирани за евротурнирите, жестоко се е излъгал. Мачовете продължават, тежки мачове имаме и ние и конкурентите. Остават десет двубоя до края на първенството и класирането ще се види след изиграването на десетия. Никой не е застрахован нито от загуби, нито от равни мачове. Това се видя и в предпоследния кръг. Битката си продължава с всички позволени и непозволени средства.

- Обвързан ли е евентуален бъдещ договор с класирането за турнира за Купата на УЕФА?
- Евентуалното подновяване на договора ми не е обвързано със задължително класиране в турнира на УЕФА. Не съм водил преговори с президента. Това ще стане след края на сезона, както е било винаги досега. Преди години целта на Локомотив бе оставането в групата. Така че аз моите цели съм си ги преизпълнил отдавна.

- Доколко е изчерпан Локомотив и какво трябва на този отбора да върви нагоре?
- Често сме разговаряли на тази тема с хората, от които зависи Локомотив. Явно е, че на тези момчета, с които започнахме този поход в българското първенство и в Европа, биологически започват годинките да им натежават. В това няма спор. Разбира се някои от тях продължават да играят със същия ентусиазъм, както и по-младите. Оттук-нататък трябва да се направи много добра преценка и да има добра концепция Локомотив как ще продължава в бъдеще. Това не зависи само от треньора.

- Локомотив е един от най-атакуваните отбори в публичното пространство. Как бихте коментирали този факт?
- Атаките срещу нас са пълни лъжи и измислици на отбори, които не могат да постигнат това, което ние сме постигнали с футболни средства. Първата реакция на нашите успехи е, че действаме с непозволени средства, както стана след мача с Локо Пловдив. Не знам дали има по-опитен треньор от мен в "А" група, но аз лично не съм виждал в уреден мач да има 7-8 картона и през цялото време да прехвърчат игри. Имаме и играч, които още е контузен от този двубой. Говоря за Димчо Атанасов, който беше ритнат в главата и има хематом. И това ако е уреден мач?! Херо преди да беше започнал мача с нас заяви, че съдията е виновен по презумпция и че ще се откаже от футбола, ако загуби този мач. Това са психологически атаки, които явно за някои колеги са приемливи. Нито отсъствието на Грозданов, нито отсъствието на Херо от българския футбол ще се отрази чак толкова много.

- По време на подготвителния лагер в Кипър г-н Гигов заяви, че Локо София ще стане шампион до две години. Какво е нужно на отбора, за да постигне тази цел?
- Отговарям с една дума - много. За да бъде шампион един отбор извън Левски или ЦСКА, той трябва да има по-добър състав. Трябва да е по-добре сработен и по-добре окомплектован от тях. Всичко друго извън терена е в полза на тези два отбора.


Източник: http://www.lokomotivsofia.bg/?lang=bg&action=readnews&cat_id=4&id=138

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1025