Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

11 Март 08, 13:01
Локо Сф победи Черно море с 4 : 3 в „украшението” на първенството
2008-03-11, 12:34

Локо Сф. победи Черно море с 4 : 3 в най-красивия мач от 17-тия кръг на „А” група. „Железничарите” и „моряците” сътвориха истински футболен празник, а невероятните голове и драматичните обрати превърнаха срещата в украшение на първенството.
Марчо Дафчев и Зоран Балдовалиев вкараха по два гола за победата на „червено-черните”, а отборът на „железничарите” показа характер в здравата битка.

Ето и подробностите:

08.03.2008 г. 15.30 ч. ст. „Локомотив” гр. София  ХVІІ кръг TBI „А” ФГ

ПФК „Локомотив” София – ПФК „Черно море” Варна
                     4                      :                   3

Голмайстори: 1 : 0 Балдовалиев 3 мин.; 1 : 1 Андре 14 мин.; 1 : 2 Алекс 22 мин.;
2 : 2 Дафчев 45 мин.; 3 : 2 Дафчев 59 мин.; 3 : 3 Алекс 69 мин.; 4 : 3 Балдовалиев 79 мин.;
Зрители: 1000
Гл. съдия: Ахмед Ахмед (Бс.)
Ас. съдии: Николай Христов и Георги Ковачев (Бс.)
4-ти съдия: Ангел Ангелов (Сф.)
Делегат на БФС: Марин Маринов (Сф.)
Набл. СК: Стефан Чакъров (ВТ)




Състави:

Черно море: 33. Красимир Колев, 3. Жовалдир Ферейра, 4. Кирил Джоров, 5. Николо Домакинов, 8. Рикардо Андре (ж.к., ж.к. и ч.к. 88 мин.), 14. Тигран Гарабахтсян (64 мин. 11. Георги Андонов), 15. Александър Александров, 23. Даниел Георгиев (71 мин. 7. Станислав Стоянов), 24. Радослав Бачев (ж.к.; 85 мин. 27. Даниел Димов), 30. Александър Александров – Алекс (Кривия) – капитан, 31. Мирослав Манолов; Резерви: 1.Карамфил Илчев, 10. Константин Мирчев, 26. Александър Томаш, 28. Маркос Да Силва; Ст.треньор: Никола Спасов

Локомотив Сф.: 1. Урош Голубович (ж.к.), 5. Георги Марков, 9. Владимир Джилас (75 мин. 14. Саша Антунович), 10. Марчо Дафчев, 11. Кристиян Добрев – капитан (ж.к.), 16. Христо Коилов (89 мин. 4. Стефан Дончев), 17. Малин Орачев (ж.к.), 19. Дарко Савич, 23. Иво Иванов, 24. Иван Пасков (ж.к., ж.к. и ч.к. 69 мин.), 28. Зоран Балдовалиев (85 мин. 6. Христо Златински); Резерви: 12. Валентин Галев, 8. Виктор Списич, 15. Данаил Митев, 22. Иван Бандаловски; Ст. треньор: Стефан Грозданов

Мачът започна много добре за "червено-черните", които поведоха в резултата още в 3-та минута с гол на  Зоран Балдовалиев, който след отлично организирана атака  остана непокрит в наказателното поле на „моряците” и от малкото наказателно поле вкара с техничен шут за 1 : 0.  Въпреки ранния гол, двата отбора продължиха с открития футбол и много движение по игрището, като се опитваха да организират атаки. В 14-ата минута, след грешка от ляво на Георги Марков, топката попадна в Рикардо Андре и той изравни резултата с удар от движение извън наказателното поле, който намери горния десен ъгъл на вратата на „железничарите” и не остави никакъв шанс на плонжиралия Голубович. След изравнителното попадение „локомотивци” натиснаха съперника, но до нищо по сериозно не се стигаше, като за сметка на това „моряците” се възползваха от още една грешка в отбранта на столичани и в 22 мин.  Александър Александров-Кривия даде преднина от 2:1 за Черно море с много красив гол след диагонален неспасяем шут от въздуха, който намери горния ляв ъгъл зад Голубович. След като гостите поведоха в резултата „червено-черните” с вдигнаха на щурм, с идеята да изравнят до почивката. „Локомотивци” организираха атака след атака чрез Коилов и Дофчев, но гостите умело се отбраняваха. В 36-ата минута домакините имаха шанса да изравнят, след като Марчо Дафчев остана сам срещу вратаря на гостите при центриране на Кристиян Добрев отляво, но плеймейкърът се засуети и топката му бе избита. Натискът на „железничарите” не спираше, а „моряците” се бранеха добре и чакаха своя шанс за контраатака. В даденото едноминутно продължение на първото полувреме, при поредното разбъркване в наказателното поле на варненци, главният съдия Ахмед Ахмед отсъди дузпа за игра с ръка на футболист на гостите. Зад топката застана Марчо Дафчев и изпълни точно наказателния удар за 2 : 2.
След подновяването на играта през второто полувреме, „локомотивци” продължиха да атакуват вратата на съперника. В центъра на терена се водеше здрава битка, като халфовете на двата отбора хвърляха много сили и при отнемането на топката и при организирането на атаките. Пореден много силен мач направиха двойката вътрешни халфове в „червено-черно” Иво Иванов и Христо Коилов, като ветеранът на „железничарите” връзваше играта на тима в центъра. При една от поредните многоходови атаки на локомотивци, Зоран Балдовалиев беше подкосен в близост до аутлинията от дясно на вратата гостите и съдията отсъди пряк свободен удър. Топката беше в страшно неудобна позиция, под малък ъгъл на вратата. Със статичното положение се зае майсторът Марчо Дафчев. Никой не знаеше какво точно ще направи голмайсторът, но всеки привърженик на Локо Сф. тайно се надяваше Марчо да стреля във вратата от невъзможната позиция. В тази 60-ата минута Дафчев отбеляза втория си гол в срещата. Нападателят изпълни прецизно фаула, като с диагонален, прехвърлящ удар от малкия ъгъл направи резултата 3:2 в полза на "железничарите". Траекторията на топката беше невероятна, а изпълнението хвърли в екстаз верните фенове на „железничарите”. Шест минути по-късно обаче, страхотното изпълнение на Алекс от пряк свободен удар от около 35 метра удари напречната греда на вратата на Локомотив. В 69-ата минута резервата на гостите Андонов се откъсна сам срещу Голубович и бе задържан от Иван Пасков. Защитникът, който вече имаше жълт картон, получи второ официално предупреждение и бе изгонен от съдията Ахмед Ахмед. Последвалото изпълнение на свободния удар от Алекс  донесе равенство на варненци - 3:3.  Победата за Локо Сф., макар и драматична след толкова обрати, бе оформена в 79-ата минута, когато Иво Иванов напредна с топката през центъра и от около 25 метра нанесе топовен удар, който затрудни максимално вратаря на Черно море и отбитата от него топка попадна в притичалия Зоран Балдовалиев, който от малккото наказаелно направи 4 : 3 в полза на "червено-черните". До края на мача старши треньорът на Локо Сф. Стефан Грозданов извърши две тактически смени и в оставащите няколко минути на срещата „железничарите” се прибраха в половината си да пазят резулата, но организираха една контраатака, при коят Рикардо Андре от гостите бе отстранен от игра, заради втори жълт картон, след като спря непозволено контрадействието. В даденото триминутно продължение Локомотив Сф. успя да опази преднината си, като така извоюва ценни три точки на собствения си стадион срещу коравия тим на Черно море.
След края на срещата поздравленията бяха и за двата отбора за страхотния мач, който направиха. Поздравления и за верните фенове на Локо Сф., които не спряха да подкрепят отбора през целия мач, като дори в самото начало на срещата издигнаха плакати против медийните лъжи по адрес на тима.
Така със спечелените три точки и с оглед на резултатите от другите срещи, Локомотив Сф. и след 17-тия кръг запази третото място в таблицата с временното класиране в „А” група.

Ето и схемата на игра на Локо Сф. :
Първо полувреме (1 -45 мин.):

1.    Урош Голубович
   
 24. Иван Пасков   19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
 17. Малин Орачев  10. Марчо Дафчев   23. Иво Иванов      16. Христо Коилов

                          9. Владимир Джилас      28. Зоран Балдовалиев

Второ полувреме (45 – 69 мин.)

1.    Урош Голубович
   
 24. Иван Пасков   19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
 17. Малин Орачев  10. Марчо Дафчев   23. Иво Иванов      16. Христо Коилов

                          9. Владимир Джилас      28. Зоран Балдовалиев
Второ полувреме (69 – 75 мин.)

1. Урош Голубович
   
19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
       17. Малин Орачев  10. Марчо Дафчев   23. Иво Иванов      16. Христо Коилов

                             9. Владимир Джилас      28. Зоран Балдовалиев



Второ полувреме (75 – 85 мин.)

1. Урош Голубович
   
                 19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
 17. Малин Орачев  10. Марчо Дафчев   23. Иво Иванов      16. Христо Коилов

                          14. Саша Антунович      28. Зоран Балдовалиев

Второ полувреме (85 – 89 мин.):

                         1.Урош Голубович
   
   17. Малин Орачев  19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
 10. Марчо Дафчев   23. Иво Иванов      16. Христо Коилов      6. Христо Златински

                                               14. Саша Антунович

Второ полувреме (89 – 90 + 3):

                         1.Урош Голубович
   
   17. Малин Орачев  19. Дарко Савич     5. Георги Марков     11. Кристиян Добрев
    
 10. Марчо Дафчев      23. Иво Иванов      6. Христо Златински   4. Стефан Дончев

                                                   14. Саша Антунович


Изсточник: http://www.lokomotivsofia.bg/?lang=bg&action=readnews&cat_id=4&id=123 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4586