Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

04 Март 08, 17:39
Локо Сф победи с 2 : 1 в „железничарското дерби”



2008-03-04, 11:47

Локомотив Сф стартира пролетния дял на шампионата в „А” група с победа в Пловдив над местния Локомотив. Столичните „железничари” спечелиха с 2 : 1 мача от ХVІ кръг на първенството, след като обърнаха резултата и решиха двубоя в своя полза за пет минути. Ето и подробностите около „железничарското дерби”:

 

02. 03. 2008 г.  15.30 ч.  ст. „Локомотив”  гр. Пловдив
ХVІ кръг „А” ФГ

ПФК „Локомотив” Пловдив     -     ПФК „Локомотив” София
                                 1        :        2   


Голмайстори:  1 : 0  Румен Горанов (41 мин.); 1 : 1 Димо Атанасов (64 мин.); 1 : 2 Зоран Балдовалиев (68 мин.)
Главен съдия - Николай Йорданов, с помощници Иван Вълчев и Веселин Мишев
Мачът се игра пред празни трибуни, поради наказание на домакините за хулигански прояви на техните привърженици.

Състави:

Локо Пд.: 1. Ставрев, 23. Мечечиев, 22. Иванов, 5. Милиев (ж.к.), 15. Кюмюрджиев,
7. Горанов, 4. Моралес, 18. Въндев (к), 9. Кики ( 74 мин. 17. Тодоров), 11. Даксон,
29. Сакалиев (65 мин. 14. Илиев); Резерви: 12. Акалски, 3. Йошев, 10. Вели, 19. Димитров, 21. Заков; Ст. треньор: Ясен Петров

Локо Сф.: 1. Урош Голубович, 3. Диан Дончев (ж.к.), 4. Стефан Дончев, 5. Георги Марков (ж.к.), 9. Владимир Джилас, 10. Марчо Дафчев (ж.к.), 11. Кристиян Добрев – к (ж.к.), 16. Христо Коилов ( ж.к., 88 мин. 15. Данаил Митев), 17. Малин Орачев (61 мин. 28. Зоран Балдовалиев), 23. Иво Иванов, 30. Димо Атанасов ( 83 мин. 24. Иван Пасков);
Резерви: 12. Валентин Галев, 8. Виктор Спишич, 14. Саша Антунович, 19. Дарко Савич;
Ст. треньор: Стефан Грозданов


Двата отбора излязоха на неравния и неподходящ за футбол терен,  и пред празните трибуни на ст. „Локомотив” в пловдивския парк „Лаута”, за да изиграят мач № 89 по между си за първенство на България, като досегашният баланс беше 88 мача, 26 победи за пловдивчани, 25 равенства и 37 победи за столичани, при голова разлика 93 : 122 в полза на Локо Сф.  Всички очакваха с интерес „железничарското дерби”, защото мачовете между двата „локомотива” винаги са с голяма тежест за развитието на шампионата. Сега беше особено важно за Локо Сф. при това трудно гостуване да тръгне с победа през пролетта в преследването на целите си – класиране в зона УЕФА и атакуване Купата на България. Столичните „железничари” излязоха за победа и я постигнаха. В мач, който не блестеше с кой знае какви футболни стойности, Локо Сф. показа, че е по-добрия и по-опитния отбор и спечели трите точки. В срещата имаше и някои изпълнения от европейска класа, като победният гол от воле на Зоран Балдовалиев или пък голът, с който домакините откриха резултата, като не трябва да се пропуска и изравнителното попадение с глава на Димо Атанасов, което само по себе си е трудно за изпълнение, предвид позицията на футболиста и траекторията на топката.
Макар, че времето беше слънчево и леко ветровито, все пак беше сухо, но теренът не позволяваше на двата отбора да покажат добра игра, защото беше неравен, с не еднакво по височина и гъстота тревно покритие, въобще неподготвен за футбол, което не е в полза на никого. Още от самото начало на мача, Локо Пд. се опитаха да наложат традиционния домакински натиск и евентуално да отбележат ранен гол, като това до известна степен им се отдаде. Между 3-та и 10-та мин. на срещата Стойко Сакалиев изпадаше няколко пъти в положение на засада, а в 5-та мин. Моралес стреля с глава, след центриране от корнер, но ударът мина покрай вратата на Голубович. При една от следващите атаки на домакините, те претендираха за дузпа, защото след силен удар от близко разстояние, топката срещна ръката на Д. Дончев, но единадесетметров наказателен удар не можеше да се отсъди, тъй като нямаше умисъл в играта на бранителя в „червено-черно”. В тази ситуация съдията отсъди ъглов удар, но след неговото изпълнение Марков от столичани изчисти топката. В следващите минути битката на терена се водеше от халфовете на двата отбора, като до опасни положение пред двете врати не се стигна. Първата по-сериозна заплаха за вратата на Локо Пд. дойде след удар от около 22 метра на Стефан Дончев, но шутът му мина покрай вратата. Няколко минути по-късно Джилас можеше да отбележи с глава след центриране от дясно на Орачев, но опитът на тарана за технично отиграване в трудната ситуация, завърши далеч от целта.  В 19-та мин. Голубович изби в ъглов удар шут на Даксон от домакините след пряк свободен удар. Минута по-късно Кики центрира по земя в наказателното поле на Локо Сф. към Сакалиев, но вратарят на „червено-черните” улови топката. В 29-та мин. на мача Иво Иванов можеше да открие за Локо Сф., но за съжаление не успя, след като Кристиян Добрев центрира от корнер и топката попадна в дефанзивният халф на столичани, а неговият шут мина високо над вратата на домакините. Няколко минути след това отново Иво Иванов стреля към вратата пазена от Ставрев, но стражът на пловдивчани улови топката. В 37 мин. Горанов от Локо Пд. стреля от пряк свободен удър, но Урош Голубович спаси. В 41-та мин. Локо Пд. откри резултата, след като отново Горанов шутира от около трийсетина метра от пряк свободен удар и прати топката неспасяемо за Голубович във вратата на Локо Сф. След този гол играчите на Локо Сф. започнаха постоянни атаки към вратата на пловдивчани, но до голови положения така и не се стигна. До края на първото полувреме не се случи почти нищо интересно и двата отбора се прибраха на почивка.
Второто полувреме започна без промени в двата състава, като играта беше съсредоточена в центъра на терена и се водеше предпазливо и от двата отбора. През втората част определено „червено-черните” от София бяха по-активния и организиран отбор, владееха повече топката и по-често поглеждаха към противниковата врата. Няколко подавания на Дафчев към Джилас бяха пресечени от вратаря Ставрев или пък изтрелите на плеймейкъра на столичните „железничари” не намираха целта.  В следващите минути картината на терена се характеризираше отново с игра в центъра и мудност в отиграванията, неточност в подаванията и подскачане на топката от неравност на неравност. В 61-та мин. старши треньорът на Локо Сф. реши да освежи нападението на столичани и пусна в игра Зоран Балдовалиев. В 63-та мин. Христо Коилов центрира от дясно, но топката бе изчистена от футболист на Локо Пд. в ъглов удар. Корнерът изпълни капитанът на Локо Сф. Кристиян Добрев и неговото центриране намери в наказателното поле на домакините свободния Димо Атанасов и халфът на „червено-черните” насочи технично топката с глава в далечния ъгъл на вратаря за 1 : 1.
В следващите минути Локо Сф. се възползва от психическото си преимущество и рутина на футболистите си и успя да обърне резултата на мача в своя полза. При една от постепенните атаки  на „червено-черните” Диан Дончев подаде на Коилов, а той от своя страна към Дафчев, който с прехвърлащ пас елиминира двама защитници на домакините и насочи топката към навлезлият от ляво на скорост в наказателното поле Зоран Балдовалиев. Македонският национал шутира с „левачката”от воле и опъна с неспасяем топовен изстрел мрежата на пловдивчани, отбелязвайки победния гол за Локо Сф. Така в 67 мин. на мача столичните „железничари” излазоха напред в резултата - 1 : 2. След този гол столичани заиграха по-спокойно и съумяваха да задържат топката в свое владение продължително време, като дори успяха да създадат  няколко атаки, при една от които Балдовалиев центрира към Джилас, но таранът не успя да играе с топката. Локо Сф. изцяло контролираше събитията на терена, а домакините не успяваха да сътворят нищо смислено. В 78-та мин. Локо Пд. застрашиха вратата на столичани, след като отново топовен изстрел на Горанов от пряк свободен удър от над тридесет метра беше избит с мъка от  Голубович и топката срещна напречната греда. При една атака за Локо Сф. Димо Атанасов беше спънат и получи контузия, която принуди Стефан Грозданов да пусне на негово масто в игра Иван Пасков. Въпреки, че „червено-черните” заздравиха играта си в дефанзивен план и перфектно защитаваха победата в оставащите няколко минути до края на мача, в 88-та мин. доста здравият физически Илиев от Локо Пд. направи пробив по лявото крило, преодолявайки четирима футболисти в „червено-черно”, но удърът му към вратата не затрудни Голубович. Стефан Грозданов извърши тактическа смяна и пусна за няколко минути в игра Данаил Митев на мястото на Коилов. В самия край на мача домакините изпълниха ъглов удър, при който се беше включил и вратарят им Ставрев, но топката беше изчистена от столичани и след неумелата игра на Ставрев, тя попадна в Балдовалиев, но когато той овладя топката съдията свири край на мача. Така в един двубой, в който качествените футболни изпълнения се брояха на пръсти, Локо Сф. победи с 2 : 1 на негостоприемния ст. „Локомотив” в пловдивския парк „Лаута” местния си съименник.




Ето и схемата на игра на Локо Сф. по минути:


Първо полувреме ( 1 – 45 мин.  +  2 ):

                                                    1. Урош Голубович

       11. Кристиян Добрев   5. Георги Марков   3. Диан Дончев   4. Стефан Дончев

    17. Малин Орачев     23. Иво Иванов     16. Христо Коилов     30. Димо Атанасов
                                                      
                                                      10. Марчо Дафчев
 
                                                      9. Владамир Джилас



Второ полувреме (46 - 60 мин.):

                                                 1.    Урош Голубович

  11. Кристиян Добрев   5. Георги Марков     3. Диан Дончев     4. Стефан Дончев

   17. Малин Орачев       23. Иво Иванов      16. Христо Коилов   30. Димо Атанасов
                                                      
                                                         10. Марчо Дафчев

                                                        9. Владимир Джилас   

Второ полувреме (61 – 83 мин.):

                                                        1.    Урош Голубович

                     5. Георги Марков       3. Диан Дончев       4. Стефан Дончев  

11. Кристиян Добрев     23. Иво Иванов     16. Христо Коилов     30. Димо Атанасов

                                                      10. Марчо Дафчев

                           9. Владимир Джилас                     28. Зоран Балдовалиев    










Второ полувреме (83 – 88 мин.):

                                                      1. Урош Голубович

         11. Кристиян Добрев   5. Георги Марков   3. Диан Дончев   4. Стефан Дончев

         10. Марчо Дафчев     23. Иво Иванов     24. Иван Пасков     16. Христо Коилов

                                9. Владимир Джилас
                                                                       28. Зоран Балдовалиев



Второ полувреме (88 – 90 мин. + 2):

                                            1.    Урош Голубович

   11. Кристиян Добрев   5. Георги Марков   3. Диан Дончев   4. Стефан Дончев

  10. Марчо Дафчев       23. Иво Иванов    24. Иван Пасков      15. Данаил Митев
                       
                            9. Владимир Джилас             28. Зоран Балдовалиев

Източник: www.lokomotivsofia.bg/?lang=bg&action=readnews&cat_id=4&id=119


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8067