Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

25 Ноември 07, 18:59
Локо (Сф) спря Левски въпреки съдията

 

източник: www.sport1.bg

Съб, 2007-11-24 16:02
Шампионът на България Левски направи поредната си грешна стъпка в ролята си на гост, макар и символичен.

"Сините" завършиха наравно 0:0 срещу Локомотив (Сф) на стадиона в квартал "Надежда" и 8 дни преди "вечното дерби" с ЦСКА могат да изостанат на цели 10 точки от "червените".

Това ще стане факт, ако лидерът в първенството победи по-късно днес Черноморец на Димитър Димитров - Херо в Бургас.

Двата състава изиграха качествен двубой, който определено може да мине с етикета "дерби". Въпреки това на терена присъстваше съдията Кольо Данев, който в няколко момента откровено подпря "сините" и същевременно ощети "червено-черните".

Първата голяма негова грешка бе в 42-ата минута. Данев отсъди непряк свободен удар за Левски за връщане на топката с крак към вратаря. При ситуацията обаче Добрев просто пресече пас към "син" играч, а топката отиде в ръцете на Голубович.

Левскарите не се възползваха от ситуацията, като Николай Димитров малко пред границата на наказателното поле с фалцов удар прати топката в... тъч.

Най-скандалният момент в мача се случи в 69-ата минута. Зоран Балдовалиев се откъсна сам срещу Георги Петков, но си поведе твърде дълго топката, което я направи спорна. Македонецът все пак успя да я чукне преди шпагата на Елин Топузаков, който обаче срещна неговия крак и нападателят падна на тревата.

Кольо Данев обаче вместо да посочи бялата точка, даде жълт картон за симулация на играча на Локомотив, с което си навлече гнева на домакинската публика.

Освен това реферът не успя да удържи и нервните изблици от страна на двата тима, като в самия край бяха изгонени Лусио Вагнер и Иво Иванов за спречкване помежду си.

Такива в хода на двубоя заслужаваха Даниел Боримиров за честите си нарушения и Калоян Караджинов, който отправяше жестове към "синята" агитка, а в един момент си свали гащите срещу Седрик Бардон.

Чисто спортно-технически шампионът на България стоя по-добре в повечето време, като особено силен бе натискът в последния четвърт час. Тогава се създадоха и най-сериозните положения пред вратата на Локомотив, спасени с вещина от Урош Голубович.

В 85-ата минута Христо Йовов отляво получи добра топка в наказателното поле, намести си я на десния крак и стреля фалцово, но сръбският страж със страхотна намеса изби.

В 91-ата минута след центриране от корнер и меле пред Голубович, той спря пътя на топката към неговата врата, като в първия момент я изпусна и се създаде впечатление, че ще навести мрежата.

Домакините също имаха своите положения. В 12-ата минута Аделино Лопеш отправи много силен изстрел към Петков, но националният страж прояви класа и изби в корнер.

В средата на второто полувреме Владимир Джилас се освободи в наказателното поле на "сините", но ударът му премина високо над напречната греда.

След това равенство Локомотив продължава да бъде на 2-о място във временното класиране с актив от 28 точки. Трети е Левски с 27, но "сините" са и с мач по-малко.

СТАТИСТИКА:

Локомотив София - Левски - 0:0

Стадион: "Локомотив"
Зрители: 4500
Главен съдия: Кольо Данев

Червени картони:
- за Локомотив: Иво Иванов 90+5
- за Левски: Лусио Вагнер 90+5

Жълти картони:
- за Локомотив: Калоян Караджинов, Диян Дончев, Зоран Балдовалиев, Аделино Лопеш
- за Левски: Юсеф Рабех, Даниел Боримиров

Състави:

Локомотив (Сф): Голубович, Дончев, Златински (70-а Димо Атанасов), Джилас, Добрев - кап., Орачев (90+4 Йордан Върбанов), Караджинов, Савич, Лопеш (86-а Иван Пасков), Иванов, Балдовалиев

Левски: Петков, Рабех, Томашич, Топузаков - кап., Вагнер, Ричард, Боримиров, Бардон, Телкийски (78-а Екундайо Джайеоба), Домовчийски (61-а Зе Соареш), Димитров (61-а Христо Йовов)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

9.2278