Red-Black Pride

  [BG]   EN  
Red-Black Pride

 
Рейтинг: 3.00
(130)
Начало
История на ЛОКОМОТИВ
Новини за ЛОКОМОТИВ
Публикации
Статистика
Отборът
ДВУБОИТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Видео
ФЕНОВЕТЕ - Аудио ;)
Връзки



Новини за ЛОКОМОТИВ / новини

12 Ноември 07, 16:29 / Автор: Спорт НетИнфо
Локомотив Сф не сбърка в Благоевград
 

11.11.2007
Спорт НетИнфо

Футбол България

Локомотив София се наложи над Пирин Благоевград с 3:1 като гост пред около 2000 зрители в един бърз и динамичен мач.

Първата опасност бе в 6-ата минута пред вратата на Локомотив, но ударът на Витанов мина покрай десния стълб. При ответната атака Зоран Балдовалиев изненада защитата и бранителите на Пирин и от границата на наказателното поле прати неспасяемо топката в мрежата зад Иваников за 0:1.

 

След гола на "железничарите" домакините упражниха траен натиск. В 8-ата минута бе блокиран удар на аржентинеца Пиетробон, в 14-ата вратарят Голубович със сетни усилия спаси негов удар от близост с глава.

В 16-ата минута Витанов опита с изстрел от далече да порази вратата на Локомотив, но бе неточен. Малко по-късно отново закипя пред вратата на гостите и в 22-ата минута Пиетробон опъна мрежата за 1:1 след поредното разбъркване в наказателното поле на "червено черните".

До почивката имаше относително равновесие на терена и головите опасности бяха по-малко.

В 53-ата минута бе един от повратните моменти в мача. За нарушение в наказателното поле срещу Иво Иванов реферът Николай Йорданов отсъди 11-метров наказателен удар за гостите и Марчо Дафчев бе точен от бялата точка - 1:2.

Пет минути по-късно Пирин бе близо до изравняването, но Голубович спаси опасен удар на Витанов. Домакините продължиха да търсят изравняването. В 72-ата минута топката почти влезе във вратата зад Голубович след страхотно мелле, но гол нямаше.

В 75-ата минута съдийско отсъждане предизвика остра реакция сред футболистите на Пирин, но всичко завърши с жълт картон срещу вратаря им Ивайло Иваников.

Две три меллета и натиск на домакините пред вратата на Локомотив не доведоха до гол за зелено-белите от Благоевград. В 84-ата минута Марчо Дафчев сложи точка в интригата на двубоя с трети гол за Локомотив и негов втори в мача - 1:3 и поредна неприятна домакинска загуба за футболистите на Пирин.

След мача

"Урош Голубович е добър вратар, вадил е отбора ни в доста мачове, но днес не е основно негова заслугата за успеха ни. Tой е резултат от кадърната игра на целия ни отбор", коментира старши треньорът на Локомотив Стефан Грозданов.

"Моите футболисти си свършиха добре работата, а това, че имаше стихийни центрирания пред нашата врата в последните минути, когато домакините се опитваха да променят резултата, не означава, че вратарят се е отличил. Освен няколко човека, които се бутаха, не видях нищо други при положението за дузпата. Не мога да коментирам дали е имало такава или не. Навън играем доста по-стойностно. Когато отборът и футболистите се стегнат, си личи, че имаме стойностен тим", добави наставникът на "железничарите".

Помощник-треньорът на "зелено-белите" от Благоевград Васил Петров сподели: "Знае се, че срещу Локомотив играем малко по-трудно, но момчетата заслужават поздравления за мъжката игра. След лекия гол, който ни вкараха в началото, успяхме да се вдигнем. Диктувахме темпото на играта и първото полувреме мисля, че беше в наша полза. Съумяхме да изравним, имахме още три-четири положения за гол. Локомотив освен гола имаха до почивката само още един удар към нашата врата. През второто полувреме обаче стана тази нелепа дузпа и гостите победиха. Грешката ни може би беше, че заиграхме "ва банк", търсехме гол чрез меллета, така се оголихме отзад и третият гол за Локомотив предреши мача. Играем мач за мач. Трите точки ни бяха необходими днес, за да се утвърдим в челото на групата, искахме да покажем и игра, но Локомотив са грамотен отбор, Голубович също имаше ден и спечелиха двубоя".

 
 
Първенство на България по футбол - "А" група 12-и кръг:

Пирин Благоевград - Локомотив София - 1:3 (1:1)

голмайстори: 0:1 Зоран Балдовалиев 7; 1:1 Херман Пиетробон 22; 1:2 и 1:3 Марчо Дафчев 56-дузпа и 83

Стадион: "Христо Ботев"
Зрители: 2000
главен съдия: Николай Йорданов (София)

Жълти картони:
- за Пирин: Ивайло Иваников
- за Локомотив: Георги Марков, Иво Иванов

- Пирин Благоевград: Иваников, Бодуров, Паланков, Коемджиев, Витанов (60-Хазуров), Ризов, Дяков, Наков (82-Стоянов) Пиетробон, Метушев, Стоев (76-Дафков)

Локомотив: Голубович, Дончев, Дафчев (89-Атанасов), Добрев, Антунович (61-Коилов), Марков, Балдовалиев, Караджинов, Савич, Лопеш, Иванов (79-Пасков)

статистика А група | Б група | В група | Купа | Суперкупа
коментирай във форума: България

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.0981